Dolar Düştü Altın Yükseldi-İMF Başkanı Ekonomiyi Bekleyen 3 Tehlikeyi Açıkladı

Son dakika haberi: Dolar ve Euro düşüşe geçerken altın fiyatları yükselişe geçti. Öte yandan İMF Başkanı 'dan ekonomiyi bekleyen 3 tehlike hakkında açıklama geldi.

Dolar Düştü Altın Yükseldi-İMF Başkanı Ekonomiyi Bekleyen 3 Tehlikeyi Açıkladı

IMF Başkanı 'ndan ekonomi için önemlil açıklama.

Geçtiğimiz gün Dubai ’de düzenlenen World Government Summit ’e katılan ve burada  konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ülke yönetimlerinden, olası bir fırtınaya karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, eonomi toplantısında yaptığı açıklamada risklerden bahsetti. Söz konusu riskler arasında “ticari gerginlikler ve ek gümrük vergileri artırımı, finansal sıkılaşma, Brexit süreci belirsizliği ve Çin ekonomisinde artan gerileme” olduğunun altını çizen İMF Başkanı Lagarde, ABD ve Çin arasındaki ticari gerginliğin etkilerinin şimdiden görülmeye başladığını belirtti.

Lagarde açıklamasında bu gerilimin sonucunun ne olacağı ile ilgili “Bu gerginliğin nasıl yatışacağını bilmiyoruz fakat şimdiden ticaret ve piyasadaki güveni etkilemeye başladığını görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lagarde ayrıca hükümet ve şirketlerin yüklü borç masraflarının da çeşitli riskler olduğuna dikkat çekti ve ekledi:

“Havada çok fazla bulut olduğunda, fırtınanın çıkması için gereken tek şey bir yıldırımdır.”

DOLAR VE ALTIN FİYATLARI

Geçtiğimiz hafta yükselişe geçen dolar kuru bu haftaya düşüşle başladı. Piyasalardan edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.26 TL seviyesine kadar geriledi. Euro kuru ise 5,94 seviyesinde seyrediyor.

Altın fiyatları ise yukarı yönde seyrini sürdürüyor. Gramaltın 222 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın ile cumhuriyet altını fiyatları şu şekilde;