Dolar Düşmeye Başladı-İşte Dolar ve Altında En Son Durum

Dolar kuru güne sert şekilde düşüşle başladı. Önceki gün 7 Tl'ye yaklaşan dolar kuru sabah saatlerinde sert şekilde düştü ancak daha sonra yine yükseldi.

Dolar Düşmeye Başladı-İşte Dolar ve Altında En Son Durum

Dolar güne sert düşüşle başladı.

Önceki gün sürekli olarak artışa geçen ve 6,80 TL seviyesini geçen dolar kuru, bugün sert şekilde düşüşe geçti. Sabah saatlerinde 6,30 seviyesine kadar düşen dolar kuru, öğle saatlerinde 6,56 TL seviyesine tekrar yükseldi.

Euro kuru ise 7,66 TL seviyesine geldi.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise son dönemlerdeki sert şekildeki yükselişini sürdürüyor. Altın fiyatlarında son durum şu şekilde;

BAKAN ALBAYRAK 'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak 'ın açıklamaları şu şekilde;

"Bugün adını birlikte kazanacağız KOBİ Destek Kredisi kapsamında sizlerle birlikte bulunmaktan mutluluğumu dile getirmek isterim. Sloganlı seçilmesini ben önemli buluyorum. Temmuz'da başlayan ve Ağustos'ta zirveye çıkan ekonomik saldırılar karşısında şunu söyledik. Sonunda kazanacağız."

Türkiye'nin büyük bir danışma içinde olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Albayrak, "Bankalarımız Türkiye tarihinde olmadığı kadarıyla güçlü bir dayanışma içinde hepsinden önemlisi milletimizin desteğiyle dünyaya çok güçlü bir Türkiye fotoğrafı sunuyoruz. Bugün itibariyle karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan çok daha güçlü çıkmak için kenetleniyoruz. Elimizi taşın altına koyarak Türkiye'yi çok daha güçlü ekonomiye taşımak için çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ekonomide değişim sürecini başlattıklarını söyleyen Bakan Albayrak, "Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz. IMF Arjantin gördünüz... Atılan adımlar.. Görüyoruz... Bu süreçte doğru planlamalarla arzu ettiğimiz Türkiye ekonomimize kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. " ifadelerini kullandı ve açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi söyleyebilirim. İhracatı artırma hedeflerine yönelik stratejiler izleyeceğiz. Kamudaki tasarruf sürecini çok daha güçlü devam edeceğiz. Hiç olmadığı kadar güçlü bir mali disiplin süreciyle ilgili adımlar atacağız. Cari açık ve enflasyonda başarı için kaynak verimliliğinden de taviz vermeyeceğiz. Tasarrufu kamuda kültür haline getireceğiz. Çok çok kararlı bir irade var Türkiye. Alacağımız kararları OVP'de eylülde göreceksiniz. Enflasyon, cari açık mücadelesi, ekonominin tüm alanlarında, tarım sanayi, her alanda temel hedefler paydaşların sorumluluğunda olacak.

Kazanmak için verilecek mücadelede aynı anda kenetlenmeden bahsediyoruz. "