Dolar'da Sert Düşüş-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar ve Euro kuru düşüş eğilimini sürdürüyor. Altın fiyatları ise yatay seyrine devam ediyor. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları ile güncel döviz kuru.

Dolar'da Sert Düşüş-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar son ayların en düşük seviyesine kadar geldi.

Önceki güne 5.40 'la güne başlayan dolar kuru, piyasaların kapanma saatine doğru 5.25 TL seviyesine kadar geriledi. Günü 5,29 TL seviyesinden kapatan dolar kuru bugün 5,30 seviyesinden güne başladı.

Saatler 14.50 'i gösterdiğinde ise dolar kuru son ayların en düşük seviyesi olan 5.28 seviyesine kadar geriledi.

Önceki günü ise 6.03 TL seviyesinden kapatan Euro kuru ise 6,06 TL seviyesinden bugüne başladı. Saatler 14,50 'i gösterdiğinde Euro 6,03 TL seviyesine kadar geriledi. 

SON AYLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Dolar kuru 7 Ağustos ’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyordu.

DOLAR'DAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, döviz kurları ile ilgili değerlendirmede bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Dolar kuru, son dönemde ısrarla 5.30 TL seviyesinin altına doğru hareketinde zayıf kalıyordu. Ancak, dün akşam 5.30 TL seviyesinin altında 5.27 TL seviyesine kadar geri çekilmeyi başardı. Tabii bu hareketinde şimdilik çok güçlü olamadığını gözlemlesem bile ana resimde hala dolar kurunda kurunda aşağı yönlü eğilimin korunduğunu düşünüyorum. Bu eğilimin agresif olmasını beklemiyorum. Net bir rakam veremesem bile yıl sonuna kadar piyasalardaki havaya bağlı olarak dolar kurunda 5.00 TL-5.30 TL aralığına doğru kademeli düşüş beklemekteyim. Tabii burada önemli olan bu aralıkta ne kadar kalıcı olacağı." açıklamasında bulundu.

Karadağ değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Dolar kuru bugünü 5.30 TL-5.40 TL aralığındaki seyrini korumaya devam edebilir. Zaman zaman piyasalardaki havaya bağlı olarak 5.30 TL altı deneme hareketini de yapabilir. Ancak, geri çekilmesinde daha da hız kazanabilmesi adına 5.30 TL altında ne kadar süre kalması önemli olacaktır. Bu seviyenin altında kalamadığı müddetçe yukarı yönde tepkilerle karşılaşabiliriz. Sadece son dönemde Türkiye’ye yönelik risk algısında ciddi bir bozulma olmadığı için aynı zamanda dolarda da pozitif güçlü seyirlerin oluşmaması, şimdilik dolar kurunun yukarı yönde hızlanamadığını bize gösteriyor. Bu açıdan şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak, düşüş eğilimine rağmen bu hareketini zorlaştıran faktörlerin olduğunu da unutmamak gerek. İtalya’da bütçe konusu, İngiltere’de Brexit ve ABD-Çin arasında ticaret savaşı endişelerini konuştuğumuz bugünlerde, risk iştahının zayıf olması dolar kurunun üzerinde doğrudan olmasa bile dolaylı açıdan baskı yaratıyor.

Bugün ABD’de Şükran günü nedeniyle piyasalar kapalı olacaktır. Olası bir haber olmadığı müddetçe dolar/TL kurunda temkinli seyirler izlenebilir."

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise son günlerdeki yatay seyrini sürdürüyor. Gram altın güne 209 TL seviyesinden başladı. Saatler 14,50 'yi gösterdiğinde ise gram altın 208 TL seviyesine kadar düştü. Çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve diğer altın cinslerinin fiyatları şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara