Doğalgaz ve Elektriğe Yeni Zam Yolda

Son dakika haberi: Elektrik ve doğalgaza yeni zam yapılacağı açıklaması geldi. Açıklama MMO Başkanı 'ndan geldi.

Doğalgaz ve Elektriğe Yeni Zam Yolda

Elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? Flaş açıklama.

Makina Mühendisleri Odası tarafından bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada Temmuz ayında elektrik üretimi için satılan doğalgaz fiyatlarına yüzde 6.45 seviyesinde bir zam yapıldığına yer verildi. Bu zamla birlikte elektrik ve gaz fiyatlarında yeni bir zam  geleceği belirtildi.

Makina Mühendisleri Odası tarafından yayımlanan duyuruda, 2019 yılı Temmuz ayı elektrik ve doğalgaz fiyatları raporuna yer verildi. Söz konusu rapora göre, temmuz ayında yapılan zamla birlikte elektrik fiyatları son 1.5 yılda yüzde 50-98.2 seviyesinde bir artış gösterdiğine yer verildi.  MMO Başkanı Yunus Yener açıklamasında “Siyasal iktidarın izlediği toplum çıkarlarını değil, özel şirketleri kollayan politikalar nedeniyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yeni zamlar gündemdedir” dedi. 

SEÇİM SONRASI İLK ZAM 1 TEMMUZ 'DA GELDİ

2019 yılının ilk günlerinde doğalgaz satış fiyatlarında, konutlara ve küçük sanayi kuruluşlarına yüzde 10 seviyesinde bir zam gelmiş. Bunun yanı sıra elektrik üretim tesislerine yüzde 88 seviyesinde bir indirim yapılmıştı.

Ancak seçimlerin hemen ardından 1 Temmuz 2019'da elektrik üretimi için satılan doğalgazın fiyatı yüzde 6.45 oranında artırıldı.

Bugün yayımlanan raporda “Konut tüketici fiyatlarına uygulanan sübvansiyonu gözardı etmeksizin, konut abonelerinin en çok olduğu kentlerde, indirim sonrasında dahi fiyatların 2017 sonuna göre yüzde 18.5- 29.13 oranında artmış olduğu görüldü” denildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA