Dilencinin Yarım Günde Kazandığı Dudak Uçuklattı

Ankara Kızılay Meydanı'nda dilenen bir kadın, dilencilikten kazancını bir vatandaşa açıkladı. Detaylar ve dilenci kadının açıklamaları haberimizde.

Dilencinin Yarım Günde Kazandığı Dudak Uçuklattı

Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan başkent Ankara'da insan yoğunluğunun en çok olduğu yer Kızılay. Kızılay Meydanı'nı her gün yüz binlerce kişi uğruyor ve buralarda alış veriş yaparak zaman geçiriyor. İnsan yoğunluğu çok olunca seyyar satıcıların yanı sıra dilencilerin de en gözde mekanı Kızılay Meydanı oluyor. Kızılay Meydanı'nda dilencilik yaparken yakalanan yaşlı bir kadının videosu sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Zabıta da alınan ifadesi telefonla kayıt altına alınan ve sosyal medya üzerinde yayımlanan bu görüntülerde kadın, yarım günde kazandığı parayı söyledi. Kadının kazandığı parayı duyanlar kulaklarına inanamadı.

Zabıta ekipleri tarafından yakalanan Betpipo ve hakkında işlem başlatılan dilenci kadının yanına yaklaşan bir vatandaş, cep telefonunun kamerasını açtı ve kayda girerek kadının konuşmalarını çekmeye başladı. 

O anları görüntüleyen kişi, yaşlı kadına hitaben, "Teyze Ramazan ayında günlük ne kadar kazanıyorsun? Kaç saat çalışıyorsun?" şeklinde sorular yönlendirdi ve kadının ne kadar kazandığını sormaya başladı. Zabıta da işlemleri devam eden yaşlı dilenci ise bu sorulara memnuniyetsiz bir şekilde cevap vermeye çalıştı.

Dilenci, kemeraya bakarak çekinceli şejilde "Günlük öğlene kadar çalışıyorum ve 500 lira götürüyorum" ifadelerini kullandı. Telefonunun kamerasıyla o anları kaydeden vatandaş büyük şaşkınlık geçirdi ve bu anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde dilenci kadın büyük tepki gördü. Bu görüntülere çok sayıda yorum da geldi.

Kamubulteni.com  | Ankara