Devletten Yaşlılara Destek (Maaş, Sağlık, TOKİ, Evde Bakım)

Devletten yaşlı vatandaşlara 6 başlık altında önemli destekler veriliyor. 2019 yılı ile bu desteklerden bazılarında artış oldu.

Devletten Yaşlılara Destek (Maaş, Sağlık, TOKİ, Evde Bakım)

Devlet, vatandaşlara farklı başlıklar altında binlerce TL destek vermektedir. Bu desteklerden biri de yaşlılara verilen destekler.

Yaşı ilerleyen vatandaşlara 6 başlık altında bazı yardımlar yapılmaktadır. Sabah Gazetesi 'nden Faruk Erdem , kaleme aldığı yazısında yaşlılara yapılan desteklere yer verdik. 

65 YAŞ MAAŞI

Maddi durumu kötü olan 65 yaş üstü vatandaşlara maaş veriliyor. Daha önce üç aylık olarak bilinen bu maaş, geçtiğimiz seçim döneminde aylığa çevrildi ve Ocak 2019 itibariyle de zamlanarak 601.57 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM

Bakıma muhtaç olan vatandaşları tespit eden devlet, bu kişilerin ailelerinden ayrılmaması, daha iyi bakılması için evde bakım desteği uyguluyor. Bakıma muhtaç vatandaşların ailelerine aylık bin 179 lira 40 kuruştan bin 305 lira 97 kuruşa kadar maaş verilmektedir. Bu destek için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekmektedir. Maaş yaşlı vatandaşa bakan kişiye verilmektedir.

SAĞLIK HİZMETİ

Engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç olan vatandaşlara evde bakım hizmeti ücretsiz şekilde yapılmaktadır. 

ÜCRETSİZ ULAŞIM

65 yaşından büyük vatandaşlar, toplu taşımalardan ücretsiz olarak faydalanmaktadır. 

HUZUREVİ

Bakımam uhtaç olan , kimsesi olmayan ya da ailesinin bakmadığı yoksul yaşlılar, huzurevlerinde ve bakım evlerinde ücretsiz kalmaktadır. 

TOKİ'DEN DESTEK

TOKİ'nin yaptığı konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor. Türkiye Emekliler Derneği de ucuz ev projeleri geliştiriyor ve vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Kamubulteni.com  | Ankara