Devletten Yaşlılara 2022 TL Ödeme

Devlet , vatandaşlara farklı başlıklar altında birçok destek ödemesi yapmaktadır. İşte devletin yaşlılara yaptığı ödemeler ve detaylar.

Devletten Yaşlılara 2022 TL Ödeme

Yaşlıya 2022 TL ödeme.

Sosyal Güvenlik destekler adı altında vatandaşlara birçok yardım yapılıyor. Yaşlı, engelli , bakıma muhtaç kişilere verilen yardımların çoğu da vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Biz de Kamubulteni.com zaman zaman kaleme aldığımız yazılarımızda ,i devletten vatandaşlara verilen bu sosyal desteklere yer veriyoruz. Bu haberimizde devlet tarafından yaşlı vatandaşlara verilen  desteklere yer verdik.

Yaşlı vatandaşlara , 65 yaş aylığı ve evde bakım parası adı altında ödemeler yapılıyor ve bu ödemeler 2 bin 22 TL 'ye kadar çıkıyor. 

65 YAŞ AYLIĞI

Eskiden 3 aylık olarak adlandırılan ve 65 yaşını geçen vatandaşlara verilen maaş , bundan sonra her ay veriliyor. Geçtiğimiz yıl seçim öncesi değişen sistemde hem ödeme 2 katına çıkarıldı hem de ödemelerin her ay yapılması üzerinde karar kılındı. Buna göre 65 yaşını geçen ve eşi ile birlikte gheliri bin 219 TL 'nin altında olan vatandaşlara 637,79 TL aylık ödeme yapılacak. 

65 yaş aylığı ya da diğer bir ifadeyle yaşlılık aylığı için il veya ilçelerde bulunan Defterdarlık ve Malmüdürlükleri üzerinden belgelerle birlikte müracaat yapılabiliyor.

  • Başvuru Formu (Bu formda yer alan; aylık istek dilekçesi ile mal bildirim belgesi aylık talebinde bulunan tarafından doldurulup, imzalanacaktır.)
  • Muhtaçlık belgesi, (ikametgâh ilmühaberi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ise yetkililerce doldurularak imzalanacak ve mühürlenecektir.)
  • Aylık talebinin vasi tarafından yapılması hallerinde mahkemeden alınmış vasilik kararı gerekmektedir.

EVDE BAKIM PARASI

Devlet , bakıma muhtaç olan vatandaşlara evde bakım parası adı altında ödeme yapıyor. Bakıma muhtaç olduğu tespit edilen yaşlılara evde bakanlara ödeme yapılıyor. Evde yaşlılara bakanlara  bin 384 TL 59 kuruş ödeme yapılıyor. Yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu ve hane içinde kişi başı gelirin bin 219 liradan az olması gerekiyor.

BEDAVA SAĞLIK HİZMETİ

Bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşlara evde sağlık hizmeti imkanı da sunuluyor. Bu hizmet için vatandaşlardan herhangi bir para alınmıyor. 

TOPLU TAŞIMA BEDAVA

65 yaşını geçen vatandaşlar, toplu taşımalardan da ücretsiz şekilde faydalanabiliyor. (Sadece şehir içi)

ÜCRETSİZ BAKIM

Huzurevi ve bakım evlerinde kalmak isteyen tyaşlı vatandaşlardan ücret alınmıyor.

TOKİ 'DEN EV

TOKİ 'nin dönem dönem başlattığı kampanyalarda yüzde 25 'i emeklilere ayrılıyor.

GELİŞMELERDEN, HABERLERDEN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA