Devletten Para Desteği-Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli destekler. Devlet vatandaşlara bazı başlıklar altında binlerce destek veriyor. Bu desteklerden bazıları haberimizde.

Devletten Para Desteği-Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor

Devletten binlerce lira destek.

Devletin vatandaşlara verdiği desteklerden binlerce vatandaşın haberi yok. Bu desteklerde devlet annelere, evlenenlere, ev alanlara, hasta bakanlara, iş arayanlara, yetimlere ve muhtaçlara farklı isimler altında para desteği veriyor.

EVDE BAKIM PARASI

Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için kendi bakımını yapamayan, bakıma muhtaç kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara evde bakım parası olarak aylık  bin 180 lira para ödemesi yapılıyor. Evde bakım parası için Aile Bakanlığı ’nın il ve ilçe müdürlüklerine mğracaat edebilirsiniz. başvuruluyor. Evde bakım aylığı için bakılacak kişiye tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu raporu almak gerekiyor. Raporda ‘ağır engelli’ yazması şart.

5 BİN 50 TL ÖDEME

Çalıştığı zamanlarda anne olanlara yapılan ödeme, doğum izninin kullanıldığı dönemi kapsamı altına alıyor. Bu ödeme için anne adına doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödemesi yapılmış olması gerekmektedir. Bu durumda örneğin asgari ücretli bir anneye en az 4 bin 425 TL'lik bir ödeme yapılıyor. Süt ve çocuk parasıyla toplam ödeme 5050 lira oluyor ve sorgulama E Devlet üzerinden yapılıyor.

EVLENENE DESTEK

Konut hesabı açıp 3 yıl düzenli şekilde ödeme yapan vatandaşlara konut alımı tarihinde birikimin yüzde 25 ’ine kadar desek veriliyor. Devlet katkısında üst limit 20 bin lira seviyesine kadar çıkıyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, bankada çeyiz hesabı açtırabiliyor ve en az 3 yıl ödeme yaptıktan sonra bu vatandaşlara devlet desteği veriliyor.

ÇEYİZ PARASI

Yetim kız çocuklarına evlenmeleri durumunda ‘çeyiz parası’ ödemesi yapılıyor. Bu ödenek SSK veya Bağkur' lu anne veya babasının vefatı nedeniyle yetim maaşı alan kız çocuklarına veriliyor. Kız çocukları evlendiklerinde yetim maaşları kesiliyor ve 24 maaş tutarında toplu çeyiz parası veriliyor. Başvuru SGK’ya yapılıyor.

ÇOCUK PARASI

Devlet, annelere çocuk sayısına göre 300 TL 'den 600 TL 'ye kadar ödeme yapıyor.  Bunun için başvurular Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ne, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları’na yapılıyor.

Yeni dstek haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com  mobil uygulamasını ücretsiz indirin.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA