Devletten Kadınlara 1300 TL

Devletten kadınlara 1300 TL destek veriliyor. 2015 yılından beri verilen destek ile kadınlara ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, sonraki her çocuk için 600 TL ödeme yapılacak.

Devletten Kadınlara 1300 TL

Devletin annelere destekleri devam ediyor. Verilen bu desteklerin başında doğum parası bulunuyor. 

Anne çalışsın ya da çalışmasın devlet doğum parası veriyor. Bu doğum parası her çocuk için farklı bir miktar altında veriliyor. 2015 yılındna bu yana Türk vatandaşlarına ve 'Mavi Kart' sahibi olan kadınlara, canlı doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki her çocuk için ise 600 lira doğum yardımı veriliyor. 3 çocuk sahibi olan anne toplam bin 300 TL doğum parası  alabiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Doğum yardımı  almak isteyen vatandaşlar, parayı almak için başvurularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri 'ne yapılabiliyor.

PARA NASIL ALINIR?

Memurlar çalıştıkları kamu kurumlarına, yurt dışında yaşayanlar ise büyükelçilik ve konsolosluklara başvuru yaparak doğum parası ödemesini alabiliyor. Başvuru, doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi'nde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra, Doğum Yardımı başvuru dilekçesinin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılıyor.

Kamubulteni.com  | Ankara