Devletten Evlenecek Gençlere Para-Çeyiz Desteği 2019

Evlenecek gençlere devletten para desteği için açıklama geldi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada çeyiz hesabı açacaklara yüzde 25 'e kadar devlet desteği sağlanacağını söyledi. İşte detaylar.

Devletten Evlenecek Gençlere Para-Çeyiz Desteği 2019

Evlenecek gençlere devlet desteği.

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bakan Selçuk , evlenecek gençlere çeyiz yardımı adı altında destek verileceğini söyledi.

Gençlerimizin Çeyizine Devlet Katkısı başlığı ile yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Gençlerimizin Çeyiz Hesabındaki Birikimlerine %25 'e Varan Devlet Katkısı Veriyoruz."

ÇEYİZ HESABI

"Gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olmak ve tasarruf bilinci oluşturmak için devlet katkısı ile destekliyoruz" şeklinde yayımlanan duyuruda , çeyiz hesabı için 3 yılda 17 bin katılımcıya ulaşıldığını , toplam mevduatın 80 milyon TL' ye ulaştığına yer verildi. 

DEVLET NE KADAR DESTEK VERİYOR?

Bir bankaya giden ve çeyiz hesabı açan kişilere devlet , para yatırdığı süreye göre destek ödemesi yapıyor. 3 yıl boyunca para yatıracak ve en az 155, en çok 1552 TL ödeme yapılacak. Bunun için devlet vatandaşlara yüzde 20 destek verecek. 

4 yıl ödeme yapacaklara yüzde 22 , 5 yıl ödeme yapacaklara ise yüzde 25 oranında destek ödemesi yapılır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çeyiz hesabı açmak için başvurular bankalara yapılacak. Başvuruları için gençlerin 24 yaşını doldurmamış ve hiç evlenmemiş olması gerekmektedir. Türk vatandaşları ve mavi kartlılar çeyiz hesabı açtırabilirler.

Çeyiz hesabına devlet desteğinden yararlanabilmek için düğünün nerede yapıldığının da bir önemi yok. Dolayısıyla, yurt dışında evlenen Türk vatandaşları da diğer koşulları yerine getiriyorlarsa çeyiz hesabına devlet desteğinden yararlanabilirler.

TÜM DESTEKLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN