Devletten Çıraklara 1602 TL Maaş

Yıllardan beri süregelen usta çırak geleneğinin devam etmesi için devlet, gençleri 1602 TL'ye meslek sahibi yapıyor.

Devletten Çıraklara 1602 TL Maaş

İşsizlik rakamlarının azalması, nitelikli işgücünün oluşması için usta çırak uygulaması yine gündeme geliyor.

Küçük dükkan ve fabrikalarda yıllardan beri süregelen usta çırak döneminin yeniden canlanması için çalışmalar başlatıldı. İşyeri sahiplerinin personel ihtiyacını karşılamak ve vatandaşları meslek sahibi yapmak için devlet gençlere 1602 TL maaş verecek. 

Söz konusu proje kapsamında, gençler, 8 ay süre ile eğitimlerini alacak. Kursa katılan vatandaşlara verilecek bu maaşın yanı sıra genel sigorta masrafları da devlet tarafından karşılanacak. Özellikle sanayi sektöründeki işverenlerin yıllardır yaşadığı çırak ihtiyacını karşılamak için başlatılan söz konusu çalışma Türkiye geneli için geçerli olacak. İşverenlerin çırak ihtiyaçlarına ilişkin bir envanter çalışması yaparak Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla Türkiye İş Kurumu il müdürlüklerine iletecek. İki yıl sürecek program kapsamında hem teorik hem de pratik eğitim bir arada uygulanacak.

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında hangi mesleklere yönelik eğitim verileceği sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin taleplerine göre belirlenecek.

DESTEK 2019 'DA VERİLECEK

Meslekı eğitim kapsamına alınan işletmelerde stajyer ve çıraklara devlet desteği 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde de verilecek. Buna göre 20 'den az personel çalıştıran işletmeler için asgari ücretin üçte ikisi, 20 ve üzeri personel çalıştıran işletmeler için de bu oranın üçte biri kadar ödeme veriliyor..

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA