Devlet'ten Ev Hanımlarına 15 Bin TL Faizsiz 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi

Son dakika haberi: Devletten birçok başlık altında kadınlara binlerce TL yardım ve faizsiz 2 yıl geri ödemesiz 15 bin TL kredi imkanı sunuluyor. İşte detaylar.

Devlet'ten Ev Hanımlarına 15 Bin TL Faizsiz 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi

Ev hanımlarına 15 bin TL faizsiz kredi.

Ev kadınlarının işgücüne katılmasını yükseltmek, kadınların istihdamını ve işgücüne katılımını arttırmak için devlet harekete geçti ve 12 milyon kadına 15 bin TL 'ye kadar faizsiz kredi vermeye başladı. 

Kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 34 seviyesinden  yüzde 41 seviyesine çıkarılması için kapsamlı bir destek paketi hazırladı ve söz konusu paketle ev kadınlarına ciddi destekler verilmesinin önü açılmış oldu.

12 milyona yakın ev hanımına sosyal güvence ve iş imkânı yaratmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 15 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanından evde üretimin mikro krediyle teşvik edilmesine kadar birçok başlıkta destek ödemesi yapılıyor. 

İKİ YIL GERİ ÖDEME YOK

SYDV 'ler ev kadınlarına verdiği kredi için ilk iki yıl geri ödeme almıyor. İlk iki yıl geri ödeme almayan devlet ,sonraki 6 yıl için krediyi faizsiz olarak geri alyıor. Kadınlar , devletten aldıkları bu 2 yıl geri ödemesiz faizsiz  krediyle kendi işini kurabilecek.

EĞİTİM VE FİNANSAL KAYNAK DESTEĞİ

Kadın Girişimciler Derneği, kadınların aktif iş hayatında yer alması için eğitim ve finansal kaynak sunuyor. Gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düşük faizli krediler veriyor.

KOSGEB 'TEN DE DESTEK 

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında işyeri açacak kadın girişimcilere 50 bin liraya kadar hibe, 300 bin liraya kadarki yatırımlarda düşük faizli kredi imkanı sunuluyor.

Girişimcilik belgesi alanlara araç-gereç, makine gibi ihtiyaçlar için sıfır faizle 100 bin liraya kadar kredi desteği sağlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla da tarımla uğraşan kadınlara yüzde 70 hibe desteği veriliyor.

EVDE ÜRETİM DESTEĞİ

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı çatısı altında verilen eğitimlerin ardından mikro kredi ile evde üretim destekleniyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla ev kadınlarına 5 bin liraya kadar kredi veriliyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığıyla girişimci kadınlara kredi kullandırılıyor.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA