Denizbank'ın Sberbank'a Satış Fiyatı Güncellendi-İşte Satış Tarihi

Sberbank 'ın Denizbank 'a satış hakkında açıklama geldi. KAP 'a yapılan açıklama ve güncellenen bankanın satış fiyatı haberimizde.

Denizbank'ın Sberbank'a Satış Fiyatı Güncellendi-İşte Satış Tarihi

Denizbank’ ın satışı için yeni sözleşme imzalandı ve  fiyatı 15.48 milyar lira olarak belirlendi.

Sberbank sahibi olduğu Denizbank ’ı geçtiğimiz yıldan bu yana satmak için Birleşik Arap Emirlikleri Bankası olan Emirates NBD ile pazarlık masasında oturuyordu.

Konu ile ilgili Denizbank 'tan bir açıklama geldi. Satış fiyatı ile ilgili gelen açıklamada revizeye gidildiği ve yeniden sözleşme imzalandığına yer verildi. 

Yenilenen sözleşmeye göre bankanın satış fiyatı 15.48 milyar lira (yaklaşık 2.8 milyar dolar) olarak belirlendi.

BANKANIN SATIŞI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Bundan sonraki süreçte bankacılık otoritelerinin vereceği kararla birlikte satış işlemine devam edilecek. Bankanın tahminine göre satış işlemi yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

0,08 'İ HALKA AÇIK

Denizbank’ ın yüzde 99.85 'i Sberbank ’a aitken yüzde 0.08’lik payı ise Borsa İstanbul’da halka açık şekilde işlem görüyor.

KAP 'A AÇIKLAMA

Denizbank 'tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde;

"SPK 'nın Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23.üncü maddesinin 7 nci fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır. 

İlgide kayıtlı açıklamalarımız ile Emirates NBD Bank PJSC (Emirates NBD) ve Sberbank of Russia (Sberbank)'nın, Sberbank'ın, sahibi olduğu Denizbank'ın hisselerinin %99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda (işlem) bir sözleşme (Sözleşme) imzaladıkları duyurulmuştu.   

Söz konusu sürece ilişkin olarak Sberbank ve Emirates NBD (Taraflar) tarafından yapılan ortak açıklama ile aşağıdaki bilgiler paylaşılmıştır:

2 Nisan 2019 tarihinde, Sberbank ve Emirates NBD bir "Yenilenen Sözleşme" imzalamış ve Denizbank hisselerinin %99,85'inin toplam bedeli konusunda Denizbank'ın 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla sahip olduğu 15,51 milyar TL'lik konsolide özkaynak büyüklüğüne istinaden 15,48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmışlardır. Devir işleminin düzenleyici kuruluşların onayına tabi olmak koşuluyla 2019 yılının ikinci çeyreğinin sonunda tamamlanması beklenmektedir.  "

Kamubulteni.com  |  Ankara