Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Başlıyor! 49 Bin 225 Kişiye İş İmkanı

Cumhurbaşkanı kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de gerçekleşecek 3.7 milyar dolarlık yatırımlar 49 bin 225 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Başlıyor! 49 Bin 225 Kişiye İş İmkanı

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Başlıyor! 49 Bin 225 Kişiye İş İmkanı

Cumhurbaşkanı kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de gerçekleşecek 3.7 milyar dolarlık yatırımlar 49 bin 225 kişiye iş imkanı sağlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan 'Özel Endüstri Bölgeleri' politikası ile ilgili ASO Başkanı Nurettin Özdebir açıklamalarda bulundu.

Özdebir, "Kurulacak bu 6 özel endüstri bölgeleri, proje bazlı yatırım teşvik belgesi almış ciddi yatırımlar. Türkiye'de, büyük yatırım yapan firmaların İş Kanunu ve güvenliği sorumlulukları devam etmek şartıyla, rahat çalışabilmesi, sağdan soldan baskı gelmemesi çok önemli. O nedenle ülkemizin özel endüstri bölgeleri politikasını büyük yatırımlar için destekliyorum ve diğer illere de yayılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Özdebir, 6 şehirde kurulacak tesislerin faaliyetlerine ilişkin, "İstanbul'da, düzensiz şekilde şehrin içine sıkışıp kalmış çok sayıda iş yeri var. Sanayicinin gelişebilmesi için bu iş yerlerinin, yeni mekanlara ihtiyacı var ancak arsa fiyatları çok pahalı. O nedenle İstanbul'a yapılan yatırım, son derece doğru bir yatırımdır." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA