Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gururla Müjdelemek İsterim, Haziran'da Başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir otelde düzenlenen Yerel yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının arttırılması için Teknik Destek Projesi Açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gururla Müjdelemek İsterim, Haziran'da Başlıyor

Kamu idaresinde etik ilkelerin, kamu çalışanlarının uyması gereken tarafsızlık, dürüstlük, saydamlık gibi bir takım ilke ve değerler bütününü ifade ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 'Bu değerler bütünü bir taraftan toplum için dürüst, adil ve şeffaf hizmet sağlarken aynı zamanda demokrasiyi geliştirmekte ve yönetimin meşruluğunu pekiştirmektedir. Kamu yönetiminde etik davranış ise toplum nezdinde dürüst, adil ve erdemli tutumların kamu idaresinde görevli kişilerce pratikte benimsenmesi demektir. Devlet ile vatandaş arasında güvenin sağlamlaştırılması, ilke ve değerler çerçevesinde hareket eden bir kamu yönetimi sisteminin oluşturulması ile mümkündür. Kamu alanında millete hizmet etmenin, içinde gönüllülük de barındıran bir haslet olması bilinciyle, her bir kamu çalışanı, vatandaşımızın kendine sunulan hizmetin sonucunda içinden gelerek 'Allah razı olsun' demesine talip olmalıdır. Kamu Görevlileri Etik Kurulu 2004 yılında işte bu ideal ışığında kurulmuştur. Yerel yönetimler ve mahalli idarelerin birlikleri de Kamu Etik Kurulunun görev alanındadır.' dedi.

FETULLAHÇI TERÖRİSTLERİN HAİN DARBE GİRİŞİMİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ilgili de konuşan Oktay, 'Altını çizerek ifade etmek isterim ki, kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın, FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının ne merkezi yönetim kurumlarımızda ne yerel yönetimlerimizde ne üniversitelerimizde ne de sivil toplum kuruluşlarımıza hakim olmalarına izin vermeyeceğiz' dedi.  Dijital Türkiye'nin kapılarının tüm vatandaşlara sonuna kadar açıldığını, 42 milyon e-Devlet kullanıcı sayısına ulaşıldığını söyleyen Oktay, Dijital Türkiye Versiyon 1.0'ın Haziran ayında tamamlanıp hizmete alınacağını söyledi.

HAZİRAN AYINDA HİZMETE BAŞLIYOR

Oktay, "Dijital Türkiye'nin kapıları tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açılmıştır. e-Devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcı, 580 kurumun farklı hizmetlerinden 'Dijital Türkiye Portalı' üzerinden faydalanmaktadır. Gururla müjdelemek isterim ki yıl sonunda bitirmeyi taahhüt ettiğimiz 'Dijital Türkiye Versiyon 1.0'ı haziran ayında tamamlayıp hizmete alıyoruz. Haziran ayı içerisinde çalışmalarına başlayacağımız 'Dijital Türkiye versiyon 1.1'de yerel yönetim uygulamalarına ağırlık vereceğiz. Kamu hizmetlerinde belge değil beyan esası ile vatandaşımızla kamu arasında güven unsurunu tesis etmeyi, hizmet hızı, şeffaflık ve izlenebilirliği maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün bu uygulamalarla amacımız vatandaşına hizmetkar devleti ve kamu görevlisini uygulamaya almak." dedi.