Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi: Emekliye Refah Payı Müjdesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti dönüşü milyonlarca emekliyi ilgilendiren müjdeler verdi. Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda sonuca bağlanacağını söyleyen Erdoğan, "Refah artışından toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi: Emekliye Refah Payı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 78’nci Genel Kurulu için gittiği ABD dönüşü Türkevi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Emekli maaşları, Orta Vadeli Program, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma, Azerbaycan'ın Karabağ'daki terör operasyonu dahil birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin durumuyla ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağı Çalışma Bakanlığı tarafından sık sık dile getirilirken zamanlaması konusunda hiçbir açıklama olmaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen soruların arasında yer alıyordu.

"En Kısa Zamanda Sonuca Bağlanacak"

Düzenlemeyle ilgili son bilgileri paylaşan Erdoğan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren müjdeler verdi.Emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda sonuca bağlanacağını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.

"Enflasyona Ezdirmemek İçin Çabalıyoruz"

Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız.

"Refah Artışında Emeklilerimiz De Payını Alacaktır"

Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacakrefah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz"