CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık : Bayram İkramiyeleri Pul Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, emeklilere, ramazan ve kurban bayramlarında verilen 1000 TL'lik bayram ikramiyesinin, artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın bayram öncesinde rahat bir nefes almasına yetmediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık : Bayram İkramiyeleri Pul Oldu

İkramiyelerin, enflasyon ve zamlar karşısında yıldan yıla erimeye başladığını söyleyen Karabıyık, "Verilen bin lira pul oldu" ifadelerini kullandı.  

Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yayımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Enflasyona göre yapılan maaş zamları vatandaşa yansıyan gerçek enflasyonun oldukça gerisinde. Bu durum vatandaşın alım gücünü günden güne düşürüyor, ocağında tencere kaynamaz hale getiriyor. Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen bin liralık bayram ikramiyesi de artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın bayram öncesi rahat bir nefes almasına yetmiyor. Emeklilerin dört gözle beklediği bin liralık bayram ikramiyesi, enflasyon ve zamlar karşısında yıldan yıla eridi, verilen bin lira pul oldu." ifadelerini kullandı.

Emekli vatandaşların neredeyse yarısının asgari ücretin de altında aylık aldığını belirten Karabıyık, emekli aylıklarının yıllar içerisinde giderek azaldığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - EKONOMİ