CHP'den 'İş Bankası Hissesi' Açıklaması: O Para TDK ve Türk Tarih Kurumuna Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'mdaki Atatürk hisseleriyle ilgili açıklamalarına CHP Genel Başkanı'ndan yanıt geldi.  

CHP'den 'İş Bankası Hissesi' Açıklaması: O Para TDK ve Türk Tarih Kurumuna Gidiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle Ankara Pursaklar'daki Ülker İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, minik öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği sınıflardan birisinin tahtasına 'Atatürk'ü çok seviyoruz' yazdı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği CHP'nin İş Bankasındaki hisseleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda Pasgol bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye İş Bankasından 5 kuruş para almadığını, Atatürk'ün vasiyeti üzerine buradaki paraların TDK ve Türk Tarih Kurumu'na gittiğini, bununla ilgili daha önce de davalar açıldığını, Kenan Evren'in de bu yönde girişimleri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan'ın 'CHP'nin İş Bankasından para almadığını' söylemesi güzel bir olay. Çünkü biz para almıyorduk ama onu anlatamıyorduk bir türlü. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz. Biz İş Bankasının ortağı da değiliz. Biz sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar ve biz, 5 kuruş para almayız, o para Türk Dil Kurumuna, Türk Tarih Kurumuna gider. Çünkü Atatürk'ün vasiyeti böyle. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan, önce bu hukuki sürece bir baksın, ondan sonra karar versin.Vasiyet, ölümden sonra onun iradesinin gerçekleşmesi demektir. Hiçbir zaman İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar, İş Bankasının işlerine karışmazlar. Bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Onun dışında biz, bankacılık kuralları içinde asla o konulara girmeyiz.Acaba alıp Türkiye Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor, ona da bakmak lazım." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA