Çeyrek Altın Fiyatında Flaş Hareketlilik

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında ABD etkisi devam ediyor. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altında 10 TL 'lik bir değer kaybı yaşandı.

Çeyrek Altın Fiyatında Flaş Hareketlilik

Son dakika: Çeyrek altın fiyatı düştü.

Kapalı çarşıda işlemin başlaması ile birlikte gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Geçtiğimiz hafta 296 TL seviyesine kadar tırmanan gram altın , hafta başında enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte düşüşe geçti. Önceki gün 281 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , akşam saatlerinde 277 TL 'yi gördü. 

Gram altında düşüş bugün sabah da devam etti ve şu sıralar kapalı çarşıda altının gramı 276 TL seviyesinden işlem görüyor. 

TRUMP 'IN ÇİN AÇIKLAMASI

Altın , son dönemlerde Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşlarının etkisiyle yükselişe geçmiş, geçtiğimiz hafta doların ani yükselmesi ile 314 TL 'yi görmüştü. 

ABD Başkanı Donald Trump TSİ gece saatlerinde bir açıklama yaptı ve ticaret savaşlarının geçici olarak durdurulması gerektiğpini ifade etti. Trump yaptığı açıklamada sataşmaların , karşılıklı yaptırımların devam etmesi durumunda büyük zarara uğrayacaklarını söyledi. 

Zarar sadece ABD ile Çin 'de değil, en çok gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine geliyor.

ÇEYREK ALTIN DÜŞTÜ

Önceki günü 462 TL seviyesinden kapatan çeyrek altın , düşüşünü bugün sürdürdü. Gram altında meydana gelen düşüş sonrası çeyrek altın 451 TL seviyesine geldi. 

Çeyrek altın kapalı çarşıda 451 TL 'ye satılırken 446 TL 'ye alınmaktadır. 

ONS FİYATI DÜŞTÜ

Altın ons fiyatı da düşüş eğilimini sürdürdü. Geçtiğimiz günlerde 1540 dolar seviyesine kadar çıkan ons, bugün 1515 dolar seviyesinde.

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını ise 1831 TL 'ye alınıp 1859  TL 'ye satılıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA