Cevdet Yılmaz'dan Enflasyonla İlgili Önemli Açıklamalar

Bir taraftan yatırım istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma sürecinin devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, diğer taraftan da özellikle enflasyonla mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi. Yılmaz, "Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz” dedi.

Cevdet Yılmaz'dan Enflasyonla İlgili Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen bir törende, Türkiye'nin faiz, kur cenderesinde tutmak isteyenlerle mücadele ederek bu noktaya geldiğini söylemiş hayat pahalılığıyla mücadelede de net mesajlar vermişti. Erdoğan, "Hayat pahalılığıyla ilgili de çok yakında netice alacağımızı biliyorum" demişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Büyük Taarruz'un 101. yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"İnşallah meclisimizin gündemine taşıyacağız"

Türkiye genelinde yaptıkları toplantıların sonucunda aldıkları kararları ve hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Yılmaz, "Bir taraftan orta vadeli programı hazırlıyoruz. Eylül ayında inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan da beş yıllık kalkınma planımızı hazırlıyoruz. O planı da ekim ayında inşallah Meclisimizin gündemine taşıyacağız" dedi.

Orta vadeli programın üç ana ayağı olduğunu belirten Yılmaz, "Birincisi para politikamızın ana çerçevesi güncellenmiş haliyle orta vadeli programımızda yer alacak. Detayları tabii Merkez Bankamızı ilgilendiriyor. İkinci husus maliye politikamız detaylı bir şekilde orta vadeli programda yer alacak. Oradaki temel prensibimiz de şu; depremden kaynaklanan belli bir süreli harcamalar hariç olmak üzere bütçe açıklarımızın milli gelire oranını Avrupa Birliği standartlarında tutmak. Bu perspektif içinde bir taraftan gelir politikalarımızla, bir taraftan da harcama politikalarımızla kamunun belli bir disiplin içinde ve uygun şartlar altında bütçesini yönetmek. Bunun detayları orta vadeli programda" ifadelerini kullandı.

"Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz"

Bir taraftan yatırım istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma sürecinin devam ettirileceğini belirnte Yılmaz, "Diğer taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun işte adım adım politikalarını orta vadeli programda görme imkanı olacak" diye konuştu.