Çerkezoğlu'ndan Flaş 2019 Asgari Ücret Açıklaması: Asgari Ücret Eğer Artarsa...

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2019 yılı asgari ücret belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çerkezoğlu'ndan Flaş 2019 Asgari Ücret Açıklaması: Asgari Ücret Eğer Artarsa...

2019 Yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi amacıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantılarının başladığına dikkat çeken Çerkezoğlu, asgari ücretin sadece asgari ücretli çalışanları ilgilendirmediğini, toplumun her kesimini doğrudan etkilediğini söyledi.

KESK Ordu şubelerince bir otelde düzenlenen toplantıya katılan ve burada değerlendirmelerde bulunan Çerkezoğlu, asgari ücretin bazı kesimlerce doğru anlaşılamadığını, sadece asgari ücretli çalışanları ilgilendirdiğinin sanıldığını belirterek, 'Asgari ücretin yükseltilmesi, tüm ücretleri, toplu sözleşmeli iş yerlerimiz de dahil olmak üzere otomatik arttırır. Asgari ücretin belirlenmesi süreci bize göre devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşmedir, en büyük toplu sözleşme sürecidir.' ifadelerini kullandı.

DİSK ASGARİ ÜCRET İÇİN EYLEM DÜZENLEYECEK

2019 yılı asgari ücretinin belirlenmesi sürecini milyonlarca insanın merakla takip ettiğini, asgari ücretin on milyonlarca insanın derdi olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, "Asgari ücret, bu ülkede bir ortalama ücrettir. O nedenle sendikalaşmanın bu kadar düşük, toplu sözleşme kapsamının dar, bu kadar büyük bir asgari ücret kapsamının olduğu bir ülkede, asgari ücretin belirlenmesi süreci bizim için en büyük paylaşım mücadelesidir. Asgari ücret süreci, herhangi bir pazarlık süreci değildir. O nedenle de aralık ayında başlamış olan bu süreci DİSK olarak, krize karşı mücadelenin, ücretlerin arttırılması noktasında somut, güncel program ve politika olarak görüyoruz. Bu anlamda da raporumuzu açıkladık ve önümüzdeki perşembe komisyon, ikinci toplantısını yapacak. Perşembe gününden itibaren DİSK olarak örgütlü bulunduğumuz bütün her yerde, alanlarda, sokaklarda olacağız." şeklinde konuştu.