Çalışan Herkesi İlgilendiren Karar! Bunu Yapanlar Tazminat Alacak!

Ankara'da çalıştığı iş yeri sahibinin hal ve hareketleri yüzünden mağdur olan işçi kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve diğer alacaklarının temini için mahkemenin yolunu tuttu.

Çalışan Herkesi İlgilendiren Karar! Bunu Yapanlar Tazminat Alacak!

Yargıtay, patronunun hakareti sebebiyle işten ayrılan işçiye kıdem tazminatı ödenmesine karar verdi.  Ankara'da çalıştığı iş yerinin sahibi tarafından küfür ve hakarete maruz kalan işçi, 5. İş Mahkemesinin yolunu tuttu.

HER FIRSATTA KÜFÜR VE HAKARET

Mağdur işçi, iş akdinin haksız olarak sonlandırıldığını, işe girmesinde referans olan şahıs ile davalının arasında sıkıntılar çıkınca kendisine karşı olumsuz tavır ve tutum sergilendiğini, işveren tarafından her yerde hakaret ve küfür işittiğini, fesih günü de işverenin hakaretleriyle işten kovulduğunu söyledi ve kıdem, ihbar tazminatı, genel tatil, hafta tatili ve fazla mesailerden kalan alacaklarını istedi.

PATRON : "İŞE GELMİYORDU"

Mahkemede savunma yapan patron, davacının devamsızlık yaptığını iddia ederek davanın reddini talep etti. Mahkeme, davalının iş sözleşmesinin haklı olarak feshedildiğine hüküm verdi. Bunun üzerine mağdur içi kararı temyiz etti.

KIDEM TAZMİNATINI VE DİĞER ÜCRETLERİNİ ALABİLECEK

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir karar alarak, davalı işverenin hakareti üzerine davacının 6 günlük kanuni süre içerisinde iş akdini iş yerine gelmemek şeklinde eylemli Betmatik olarak feshettiğine, kıdem tazminatının kabülüne yönelik karar gerekirken reddedilmesinin yasaya aykırı olduğuna dikkat çekerek alt mahkemenin kararını bozdu.  

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA