Bu yöntemi bilenin arabası yıllarca tıkır tıkır çalışacak! Ustaların sürücülerden gizlediği o sır

Arabası olanların hayatını kurtaracak sırlar ortaya çıktı. LPG kullananlar için araç bakımına dikkat edilmesi gerekirken o ipuçları haberimizde yer almaktadır.

Bu yöntemi bilenin arabası yıllarca tıkır tıkır çalışacak! Ustaların sürücülerden gizlediği o sır

LPG'li araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler sıralandı. Bu durumlar performansı artırırken ömrünü uzatmak açısından önemli noktalara değinildi. Düzenli olarak uygulandığında ve bazı önlemleri alarak güvenli sürüş sağlanmasına olanak oluyor.

FARKLAR NELERDİR?
Benzinli araçlar, benzin kullanırken LPG'li araçlarda ise sıvılaştırılmış petrol gazı tercih edilmektedir. Sıklıkla LPG, benzinin litre başına maliyetlerinden daha düşük olmasından ötürü LPG'li araçların yakıt maliyetleri daha düşük tutuluyor. Gazlı araçlar için montaj ve dönüşüm maliyetleri ele alınırken ilk yatırım maliyeti daha yüksek olduğu biliniyor.

lpg araç
LPG, benzin karar kirletici olmadığından fosil yakıt olduğundan ötürü çevreye olan etkileride daha az olarak görülüyor. LPG'li araçlarda sıklıkla daha temiz yakıt olarak tercih edilir. LPG'li araçlar için benzinli araçlara göre farklı bakım gereksinimleri olabilir.

LPG'Lİ ARAÇLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
-Araçta bulunan benzinin tamamen bitmemesi
-LPG filtresinin düzenli değiştirilmesi
-LPG ayarının yapılması
-Performans düşüklüğünde kullanmamak.