Bu Bankalara Borcu Olanlar Dikkat: Önemli Açıklama

Bazı bankalar , kendilerine borçları olan müşterilerinin bu borçlarını başka şirketlere devretti. Bu devir ile birlikte borçlarda taksit ve indirim imkanı doğdu.

Bu Bankalara Borcu Olanlar Dikkat: Önemli Açıklama

Bankalara borcu olanlar dikkat.

Bankalar , müşterilerindne kredi ve kart borçlarını alamayınca bunları Varlık şirketlerine satıyor. Türkiye genelinde onlarca Varlık Yönetim Şirketi faaliyet gösterirken bankalar ve borcunu tahsil edemeyen yerler , borçlarını bu varlık şirketlerine devrediyor.

HANGİ BORÇLAR VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE DEVREDİLİYOR?

Edinilen bilgilere göre bankalar , tahsilatı 2-3 yıl gecikmiş düşük meblağlı borçları vatandaşlardan alamayınca bu borçları devrediyor.

Bu satış sonrası bankalar , birçok süreçten kurtulmuş oluyor. Yasal takip, mahkeme ve ira gibi süreçlerden kurtulan bankalar, borçlarının tamamını, toplam borçtan çok düşük miktarlara satıyor. 

Bankalar , bu satışı kurtuluş olarak görüyor. Bu da  borçlulara önemli bir fırsat da sunuyor.

Bu yöntem sonrası borçlular , varlık yönetim şirketleri ile pazarlığa girişebiliyor. Taksitler halinde borçlarını daha rahat şekilde ödeyebiliyor. 

Bankalar , toplam borçlarını , düşük meblağlara sattığı için varlık yönetim şirketleri, bazı borçlulara indirim yapabiliyor. Taksit imkanı da sunulurken vatandaşlar , borçlarını daha rahat şekilde ödeyebiliyor.

KARA LİSTEDEN ÇIKIYORLAR

Ödemeler tamamlanınca borçlu olan kişi , kara listeden çıkıyor ve finansal özgürlüğüne kavuşmuş oluyor. 

HANGİ BANKALAR BORÇLARI VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE DEVRETTİ?

2019 yılı içinde şimdiye kadar İş Bankası, Garanti, Finans ve Yapı Kredi , alacaklarını ihale yöntemi ile varlık yönetim şirketlerine devretti.  Arsan, Doğru, Efes, Emir, Gelecek, Hayat, Sümer ve Birikim adlı varlık yönetim şirketlerine devredilen borçlar , artık bu şirketlere yapılacak.

Bankalar , toplamda 5 milyar TL 'lik borçlarını varlık şirketlerine aktardı ve bunun karşılığında bu şirketlerden sadece 190 milyon TL para aldı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA