Borçlu Vatandaşlar Dikkat: Büyük Fırsat İçin Başvurular Bitiyor

Çeşitli sıkıntılar nedeniyle borçlarını zamanında devlete ödeyemeyen vatandaşlara son dakika uyarısı geldi. Vergi yapılandırması için başvurular sona eriyor.

Borçlu Vatandaşlar Dikkat: Büyük Fırsat İçin Başvurular Bitiyor

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli yapılandırma için son günlere girildi.

Hükümet tarafından vergi borçlarına ilişkin yapılan düzenleme ile bazı borçların faizleri silindi ve vatandaşlara taksitle vergi borçlarını ödeme imkanı sunuldu. Bu düzenleme için vatandaşların 31 Temmuz tarihine kadar kendilerine en yakın vergi dairesine gitmesi ve borcunu yapılandırması gerekmektedir. Vergi dairesinin yanısıra  sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine şahsen ya da posta yolu ile yapılacak olan başvurularla borçlar taksite bağlanacak ve vatandaşlara büyük kolaylık sğalanacak. Başvurular 31 Temmuz günü saat 23.59'da bitecek. Bu tarihe kadar söz konusu borçların yapılanması için müracaatınızı yapmanız gerekmektedir. 

Başvurular 31 Temmuz günü sona erecek ancak, çoğu vatandaşın işini son güne bırakması nedeniyle 30 ile 31 Temmuz günlerinde söz konusu yerlerde ciddi bir yoğunluk olması bekleniyor. 

Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun, geçtiğimiz Mayıs ayında TBMM'de görüşüldü ve kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

POSTA Mariobet İLE YAPILACAK BAŞVURULAR

Yapılandırma için yapılacak başvurular iade taahhütlü, taahhütlü,  APS veya PTT Kargo yoluyla yapılacak. Yapılandırma için başvuru formunun 31 Temmuz günü de postaya verilmesi yeterli olacaktır. Ancak 31 Temmuz sonrası alınan postalar kabul edilmeyecek. Gönderilen postanın 31 Temmuz günü ulaşması gerekmektedir.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİRİYOR?

Söz konusu düzenleme ile aşağıdaki borçlar yapılandırılacak.

  • 2018 Mart ayı ve önceki aylara ilişkin sigorta ve işsizlik sigortası primleri.
  • İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primleri.
  • 31 Mart 2018 tarihine kadar bitirilmiş olan özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları.
  • 31 Mart 2018 tarihine kadar kesilen idari para cezaları.
  • SGK'nın tahsil yetkisindeki damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payları.

Kamubulteni.com  | Ankara