Binali Yıldırım'dan Ergün Atalay'a Destek Ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın amacından sapan haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını, bu yüzden Türk İş'e ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Binali Yıldırım'dan Ergün Atalay'a Destek Ziyareti

İşçi hareketinin en büyük örgütü Türk İş'in Türk İş Genel Başkanının saçma sapan haberlerle yıpratılmasına kimsenin razı gelemeyeceğini söyleyen Yıldırım, Türk İş Genel Başkanı Atalay'ı makamında ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Asgari ücret görüşmeleri nedeniyle son günlerde Türk İş Genel Başkanına yöneltilen bazı haksız ifadelerin olduğunu söyleyen Yıldırım, "Biz Ergün Atalay'ı iyi biliriz. Ergün Atalay, Türkiye'de emeğin, alın terin temsilcisi olan en köklü sendikasının genel başkanı olmasının ötesinde, geçmişiyle pırıl pırıl bir insandır. Dolayısıyla hiçbir şekilde memleketin ve milletin geleceğine yönelik yanlış hareketin içerisinde olmamıştır, bundan sonra olmasını kimse beklemesin. Biz, Ergün Bey ve arkadaşlarını 30 yıldır tanırız. Her zaman sağduyunun yanında olmuş, mesele memleket olunca, mesele millet olunca 'gerisi teferruat' diyerek en önce adım atmış, yola çıkmış bir kardeşimizdir. Dolayısıyla Türk işçi hareketinin, emeğin en büyük örgütü Türk-İş'in, Türk-İş Genel Başkanı'nın saçma sapan haberlerle yıpratılmasına asla gönlümüz razı gelmez. Bugün bu ziyaret, Meclis Başkanı sıfatımla hem bir iadeiziyaret hem de bu son günlerde yaşananlara karşı bir cevaptır." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, asgari ücret ile ilgili son gelişmeler ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA