Beyaz Et Fiyatlarına Yüzde 28 Zam: İşte Yeni Tavuk Fiyatları

SON DAKİKA HABERİ: Beyaz et fiyatlarına yüzde 28 'lik zam geldi. Zam sonrası fiyatlar ve zam nedeni ile ilgili açıklama haberimizde.

Beyaz Et Fiyatlarına Yüzde 28 Zam: İşte Yeni Tavuk Fiyatları

Beyaz ete yüzde 28 zam geldi.

BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, yaptığı son dakika açıklamasında,  "Domatesin 10 lira olduğu bir ortamda tavuk etinin 12-13 lira olması çok da yüksek değil." dedi.

Nisan ayının başı itibarıyla beyaz et fiyatlarına zam geldiğini söyleyen Başkan 'ın bu açıklaması, Milli Gazete 'de yayımlandı.  Beyaz ette yaşanan fiyat artışları yüzde 20 ile 28 arasında değişiyor. DBESD BİR Başkanı yaptığı açıklamada beyaz et fiyatlarına zammın nedeninin artan maliyetler olduğunu söyledi.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damzılıkçılar Derneği (BESD-BİR) Başkanı Koca, domates fiyatları ile beyaz et fiyatlarını karşılaştırarak "Domatesin 10 lira olduğu bir ortamda tavuk etinin 12-13 lira olması çok da yüksek değil." ifadelerini kullandı.

Söz konusu zam kararı sonrası daha önce 9 ile 9 buçuk TL 'ye satılan bir tüm tavuk, 13 lira sınırına kadar yükseldi. Kilosu 18 TL olan piliç göğüs ise 23 TL seviyesini gördü. 9 TL' lik fiyata satılan piliç butun fiyatı ,yüzde 28 'lik zam sornası 12.5 TL 'ye , kanat kilo fiyatı ise 12 TL 'den 15 TL 'ye kadar yükseldi. 

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe 'nin haberine göre, Beyaz Et Sanayicileri ve Damzılıkçılar Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, zam kararının arkasında artan maliyetlerin olduğunu söyledi.

Zam oranlarına ilişkin yorum yapmayan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Her firmanın fiyatı farklıdır" demekle yetindi. Sektör olarak son 6-8 aylık dönemde zarar ettiklerini savunan Koca, "Domatesin 10 lira olduğu bir ortamda tavuk etinin 12-13 lira olması çok da yüksek değil" 

İLK TEPKİ GELDİ

Zam kararı sornası ilk tepki geldi. Yemek sanayicilerinden geken açıklamada toplam tavuk eti üretiminin yüzde 20 'sinin 5 bin kadar yemek firması eli ile tüketildiğini söyledi.  İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sedat Zincirkıran, "Zam kararı seçimden hemen sonraki bir-iki gün içinde yansıdı. Evet belli maliyet artışları olabilir. Zam oranı yüzde 20 ile 28 aasında değişiyor. Oranlar tek kelime ile korkunç" dedi.

Kamubulteni.com   | Ankara