Berat Albayrak'tan Enflasyon Açıklaması: Daha da Düşecek

Berat Albayrak, yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon rakamlarını değerlendirdi ve enflasyondaki bu düşüşün devam edeceğini söyledi.

Berat Albayrak'tan Enflasyon Açıklaması: Daha da Düşecek

Berat Albayrak 'tan enflasyon yorumu geldi.

Kasım 2018 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından konuşan Berat Albayrak, enflasyonun düşüşünün devam edeceğini söyledi. 

Albayrak, "Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir." dedi.

Albayrak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"2019'da, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile, tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız.

Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz.

Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.

Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır. Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP'teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz."

TESK'TEN AÇIKLAMA

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada enflasyon ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Talebimiz üzerine beyaz eşya, otomotiv ve mobilyada yapılan vergi indirimleri de enflasyonun negatif çıkmasında büyük bir rol oynadı. Hükümetin enflasyonla mücadelesi sonuç verdi. Kasım ayında enflasyon oranları düştü. Bu düşüşün aralık ayında da devam etmesini bekliyoruz ancak bu iki aylık düşüşün 2019 yılından itibaren kalıcı hale gelebilmesi için elektrik, doğal gaz ve suda da büyük oranda indirimler yapılması gerekir. Bu şekilde hem enflasyon oranları düşerken hem de dar gelirli vatandaşın satın alma gücü artacağından yapılan indirimlerin ekonomik büyümeye de etkisi olacaktır."

Kamubulteni.com  | Ankara