Berat Albayrak: Enflasyonu Yüzde 5'in Altına İndireceğiz

Berat Albaryak bir son dakika açıklamasında bulundu. Albayrak enflasyonu yüzde 5 'e düşüreceklerini söyledi.

Berat Albayrak: Enflasyonu Yüzde 5'in Altına İndireceğiz

Berat Albayrak 'tan enflasyon açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika açıklamasında bulundu. Albayrak yaptığı açıklamada enflasyonu kontrol altına aldıklarını ifade etti.

Dolar 8-10 olacak diyenlere tepki gösteren Albayrak 'ın açıklamaları şu şekilde;

-Topyekûn bir mücadeleye girdik. Türkiye'ye yönelik itibar suikast girişimlerine karşı mücadele verdik veriyoruz da. Eşine az rastlanır bir seviyesizlik, ahlaksızlık hiçbir değer tanımadan Türkiye saldırılara maruz kaldı.

-Çok kapsamlı, çok detaylı stratejilerimizi devreye aldık. Biz ekonomide mücadeleyi verirken birileri algıyı başka yerlere çekmeyi istedi.

-Dolar '8 olacak,10 olacak' dediler toplumu ve milleti korkutarak döviz üzerinden operasyon yapmaya çalıştılar.

-Her gün 'IMF gelecek' diye bağıra bağıra konuşan ağızlar, koca koca laflar edenler birileri tarafından 'doğru diyordur' muamelesi gördüler.

-Ortalama bir hukuk devletinde finansal güvenliği tehdit olarak görülecek bu kişiler, tüm bildikleri bilmedikleri tüm jargonlarla korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştılar. Başaramadılar.

-Tüm tehditlere, yaptırımlara rağmen Türkiye olarak hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Yerinde ve zamanında müdahalelerle finansal piyasalarda normalleşmeyi sağladık.

-Yeni ekonomi programını ekonomimizin farklı kesimlerinin de görüş ve desteği ile bütüncül bir yaklaşımla başarılı bir şekilde ortaya koyduk.

-Şükürler olsun enflasyonu kontrol altına aldık. Yeni ekonomi programında inşallah yüzde 5'in altını tarihimizde ilk defa göreceğiz

-Eylül ayı itibarıyla  Türkiye'deki ihracatçı sayısı, ithalat yapan firma sayısını geçti. İşte bu kapsamda en temel kırılganlığımız olan cari açıkta kararlı adımlar atmaya başladık.

-2019 ağustos ayı itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamı dediğimiz 5.1 milyar dolarlık cari fazla vererek rekor kırdık.

-Türkiye artık çok başka bir döneme giriyor. Üçüncü çeyrekte pozitifi göreceğiz sinyaller öyle gösteriyor, dördüncü çeyrekte de yüzde 4'lük bir büyümeyle tüm yılı pozitif bir büyümeyle kapatıp, 2020 hedefi olarak koyduğumuz yüzde 5'lik büyüme doğal büyüme patikasına güçlü bir şekilde dönmüş olacağız inşallah.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA