Benzine Zam Gelmeyecek

Son dakika haberi: Benzin fiyatlarına , dövizdeki artışla paralel olarak zam gelmeye devam ediyordu. Son olarak bugün benzine zam geleceği açıklanmıştı. Ancak bu haberler yalanlandı ve zam olmayacağı ifade edildi.

Benzine Zam Gelmeyecek

Son dakika haberi: Benzine bir zam haberi yalanlandı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre benzin fiyatlarında bugün gece yarısından itibaren zam geleceğine yer verildi.  Sektör yetkililerinden edinilen bilgilere göre bilgiye göre benzin fiyatına bugün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruşluk bir zam bekleniyor. Sektör yetkilileri bu zammın 13-14 kuruşunun pompaya yansıyacağını geri kalan kısmının ise eşel mobil sisteminden karşılanacağını aktarıyor. Ajanslar tarafından son dakika olarak geçilen bu haber sonrası açıklama geldi ve zam olmayacağına yer verildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı basın yayın organlarında yer alan benzine zam yapılabileceği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt piyasasındaki fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini belirtti.

Bazı basın yayın organlarında çıkan benzine zam yapılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kurum olarak gerekli hesaplamaları yapıyoruz, bir zam söz konusu değil. Ülkemiz seçim arifesinde...Bu süreçte manipülasyon yapmak, piyasaları yönlendirmek kimseye kazandırmaz, aksine kaybettirir. Manipülatif haberler hem ülke ekonomimizi hem de milletimizin moralini olumsuz yönde etkiler. Biz, gerek basın mensuplarımızdan gerekse vatandaşlarımızdan bu tip kaynağı belirsiz, iyi niyetten uzak ve maksatlı haberlere itibar etmemelerini bekliyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA