Belediye 200 Lüks Araç İçin 4 Milyon TL Kira Verecek

Beşiktaş Belediyesi bir ihaleye çıktı ve tek şirketin katıldığı ihalede piyasanın 3 katı fiyatına 200 araç kiraladı.

Belediye 200 Lüks Araç İçin 4 Milyon TL Kira Verecek

Dolar kurundaki dalgalanmalar nedeniyle zora giren ekonomi için tasarruf tedbirleri alındı. Hükümet tasarruf tedbirleri alırken kamuda birçok kesimde hala ciddi ve gereksiz harcamalar yapıyor.

Yeni Ekonomi Planı geçtiğimiz ay açıklandı ve kamudaki tasarruf tedbirleri açıklandı. Kamuda tasarruf yapılması beklenirken Beşiktaş belediyesi 200 lüks araba kiraladı. Kiralama için verilen fiyat ise dudak uçuklattı. Araç kiralama için açılan ihalede asıl ilginç şey ise ihaleye sadece 1 şirketin katılması oldu. 1 şirketin katıldığı ihalede Beşiktaş Belediyesi, bu şirkete 4 milyon TL 'lik ücret ödemesi yapacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar 'ın yerine vekaleten seçilen Tahir Doğaç 'ın onayından geçtikten sonra yapılan kiralama işlemi için aynı şirket Murat Hazinedar'ın belediye başkanlığı döneminde de 201 araç için açılan ihalede 3 şirketle yarışmış ve iki aylığına belediyenin araç kiralama işini 6 milyon TL karşılığında almıştı..

Beşiktaş Belediyesi'nin son ihalesini yeniden verdiği Antika Turizm ve Taşımacılık'a 200 araç için ayda 4 milyon TL 'lik ödeme yapılacak. Bu miktar araba başına bölündüğünde belediye, bir araca aylık 10 bin TL kira ödeyecek.

Oysa ki C segmenti bir Mercedes'in kiralama fiyatı bile aylık en fazla 6 bin liraya çıkıyor.

Kamubulteni.com  |  Ankara