BDDK'den Yeni Kredi Kartı Düzenlemesi

Kredi kartları ile yapılan yurt içi havayolu ve konaklama harcamalarında taksit sayısındaki üst sınır 6 aydan 9 aya çıkarıldı. BDDK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağında, BDDK'nın ilgili yönetmeliğinin 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesinde değişiklik yapıldı.

BDDK'den Yeni Kredi Kartı Düzenlemesi

Söz konusu yönetrmelik maddesinde "Elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır" ifadeleri yer alıyor.

Bu çerçevede , yönetmelik değişikliğiyle birlikte, kredi kartları ile gerçekleştirilecek, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay taksit uygulamasının sürmesi, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt içi harcamalarda ise taksit sayısının 9 olması öngörülüyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA