Barış Pınarı Sonrası İlk Açıklama-İşte Ekonomi ve Döviz Kuru Beklentisi

Son dakika haberi: Barış Pınarı Harekatı sonrası S&P'den ilk açıklama geldi. Harekatın ekonomiye etkisi hakkında yapılan açıklama , haberimizin devamında.

Barış Pınarı Sonrası İlk Açıklama-İşte Ekonomi ve Döviz Kuru Beklentisi

Harekat sonrası en çok merak edilen konulardan biri de ekonomi oldu. Binlerce vatandaş , Terör örgütünü temizlemek için başlatılan harekatın ekonomiye nasıl bir etki edeceğini araştırıyor.  Bu konuda ilk açıklama S&P 'den geldi. 

DÜNYA BANKASINDAN BÜYÜME AÇIKLAMASI

Dünya Bankası dün bir açıklama yaptı ve harekat öncesi  Türkiye'nin 2019 yılı büyüme tahminini -1'den 0'a yükseltti. 2020 ve 2021 büyüme beklentisi olan yüzde 3 ve 4 değerlerini ise sabit tutmuştu.

S&P 'DEN AÇIKLAMA : HAREKATTAN SONRA..

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard&Poor's (S&P) , Türk birliklerinin Suriye 'ye girişi sonrası bir değerlendirme açıklaması yaptı. S&P, harekatın TL ve ödemeler dengesi riskini artırdığını, ancak operasyonun Türkiye' nin üzerinde hemen etkisi olmayacağını da ifade etti.

TURİZM' DE OLUMSUZLUK OLABİLİR

S&P  , harekat sonrası ile ilgili yaptığı açıklamasında , Türkiye'nin 2018 ve 2019 yıllarındaki güçlü turizm performansı özel sektörünün esnekliğini ve rekabet edebilirliğini göstermiş olsa da Ankara'nın son adımı, güvenlik algılarını etkileyebilir ve sonuç olarak bu kilit sektörü olumsuz şekilde etkileyebilir.

DÖVİZDEKİ İSTİKRARA ZARAR VEREBİLİR

S&P, harekatın döviz kurları üzerinde etkisi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kuzeydoğu Suriye'de çatışma potansiyeli ve Türkiye içinde terörizmin yeniden doğması ihtimali bu algıları engelleyebilir ve Türkiye'nin döviz kazancındaki kapsamlı iyileşmesini engelleyebilir ve istihdam ve yabancı rezerv seviyeleri ve döviz kuru istikrarına zarar verebilir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE 'NİN NOTU

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P Türkiye 'nin kredi notunu  B+  seviyesinde tutuyor. Görüntü ise durağan olarak derecelendiriyor.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA