Bakanlık Duyurdu! 80 Bin Kişi İşe Alınacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 80 bin kişinin işe alınacağını duyurdu.

Bakanlık Duyurdu! 80 Bin Kişi İşe Alınacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, MEB'e bağlı okulların güvenliği ve temizliği alanında görevlendirilmek üzere 80 bin kişiye iş verileceği belirtildi. Bakanlık açıklamasında alımların 20 bin kontenjanının eğitim koordinasyon görevlisi kontenjanı için ayrıldığı belirtildi.

Duyuruda ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 Günlük İcraat Programı"nda ilan ettiği en önemli projelerden biri hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için el ele verdi.

Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizligi, bakım ve onarımı icin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kisilik odenegi il mudurluklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi', okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Boylece toplamda 80 bin kisi TYP'den faydalanacak.

TYP'ye iliskin basvurular ISKUR uzerinden alınırken, program okulların acılmasıyla birlikte baslayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Calısma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, "Yurutulen calısmalar ile çocuklarımızın ve genclerimizin daha saglıklı ve guvenli bir ortamda egitim almasının kaliteli egitimin olmazsa olmaz bir parcası oldugunun bilinciyle hem ailelerin gozunun arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik sartlarda egitim alması icin Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber onemli bir adım atıyoruz" dedi.

ISKUR uzerinden alınacak basvuruların ardından program, ders zilinin calmasıyla birlikte baslayacak. Egitim ogretim yılı suresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda gorev alacak her bir katılımcı icin aylık asgari ucret uzerinden odemeler gerceklestirilecek.