Bakanlık 3 şartı sağlayana 500 bin TL hibe verecek! Kendi işinin patronu olmak isteyene müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama yapılması dikkat çekti. İŞKUR aracılığıyla yapılan destekler artırıldı.

Bakanlık 3 şartı sağlayana 500 bin TL hibe verecek! Kendi işinin patronu olmak isteyene müjde

Bildiğiniz gibi engelli ve eskiden hükümlü olan kişiler kendi işlerini kurmak için devletten destek almaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklama iş kuracak kişilere verilmekle beraber herkese farklı hibe verilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında;

"Engelli olan ve eskiden hükümlü olan kişilerin kendi işini kurması için hibe desteği sunulmaktadır. Sunulan hibe desteğinin miktarın yüzde 170'e yakın oranda olacağı belirtildi." denildi.

300 Bin TL Destek Veriliyor!

Destek ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamada kuruluş işlemleri, giderler kapsamında 150 bin TL'den 400 bin TL'ye yükselirken, 110 bin TL olan hibeler de 300 bin TL'ye yükseltildi. Bakan tarafından yapılan açıklamada;

Devlet tarafından yapılan artışla beraber engellilere ve eski bireylere verilen desteklerin etkinliği artırılmakta beraber daha fazla kişinin iş gücüne girmesi ve kendi işini kurma imkanı verilmektedir denildi.

Engelli ve eski hükümlülere verilen bu desteklerin yanı sıra devlet tarafından başka destek ödemeleri de yapılmaktadır. Bu ödemelerden faydalanmak için Çalışma Bakanlıklarına başvuru yapabilirsiniz. Yapılan destek ödemeleri iş kurmak isteyen kişilere yapılmakla beraber bu destekler KOSGEB tarafından da verilebilmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama için siz de Çalışma Bakanlığının sitesini ziyaret edebilirsiniz.