Bakan Varank Açıkladı! 2 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, SEKA Fabrikası, 19 yıllık aradan sonra, hurda kağıdı dönüştüren altyapısıyla tekrar üretime başladı.

Bakan Varank Açıkladı! 2 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Bakan Varank, söz konusu dönemde atıl durumdaki SEKA Fabrikası'nı ziyaret ederek, özel sektör eliyle yeniden faaliyete başlayan fabrikadaki ilk üretime de tanıklık etti. Varank, tesisin hurda kağıttan üretim yapacağını belirterek, "Özel teşebbüs eliyle 140 milyon avroluk yatırım yapıldı. Bu yatırımın karşılığında yıllık 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve kağıdı ülkemizde üretebileceğiz." dedi.

Özel sektör aracılığıyla kağıt üretiminin arttırılması , ülkedeki cari açığın yerli üretim ile azaltılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Bakan Varan, fabrikanın ayrıca 2 bin kişiye de iş imkanı sağlayacağını duyurdu.

Bakan Varank, "Bu konuda başarılı olacağız. Daha önce atıklarımız heba ediliyordu. Bu, aynı zamanda sıfır atık projesiyle de ilişkili bir yatırım. Ülkemizde topladığımız hurda kağıtların yanında, bu ürünü ithal de ediyoruz. Atık toplama işini geliştirip, Türkiye'deki hurda kağıtları kullanarak, yabancı hurda kağıda ihtiyaç kalmadan sıfır atık projesinin de etkisiyle yerli hurda kağıtlardan üretim yapmak istiyoruz. Bu manada ekonomiye büyük katkısı olacak. Burası ağaç selülozundan üretim yapan bir tesis değil. Hurda kağıttan, geri dönüşümden, kağıt üreten bir tesis.Deneme üretimine başlayan fabrikada oluklu mukavva ve ambalaj kağıdı üretiliyor. Pazarın ihtiyaçlarına göre oluşacak yeni ürün çeşitleriyle fabrikanın 2 bin istihdam sağlaması bekleniyor." dedi.