Bakan Şimşek Ekonomide 2023 Yıl Sonu Hedefini Paylaştı: 1,1 Trilyon Dolarlık Milli Gelir Hedefi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü belirtti. Ekonomide yıl sonu hedefini açıklayan Bakan Şimşek, "Yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğiz. 2026'da Dünya Bankası'nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacağız" dedi.

Bakan Şimşek Ekonomide 2023 Yıl Sonu Hedefini Paylaştı: 1,1 Trilyon Dolarlık Milli Gelir Hedefi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu. Bakan Şimşek'in konuşmasından satır başları şöyle:

Enflasyon Mesajı

"Enflasyonla mücadelede kararlıyız. Daha önce başardık, tekrar başaracağız. Şu anda küresel enflasyon aşağı yönlü trendde. Ama uzun vadeli ortalamaların üzerinde. Ülkemizde de parasal sıkılaşmaya gidiyoruz. Seçici kredi sıkılaşmasına da gidiyoruz. Bunun amacı kıt olan imkanlarımızın üretken alanlara kanalize edilmesi.

'Önceliğimiz İhracat'

Bu dönemde en büyük önceliğimiz ihracat. Bu yıl yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğiz. Türkiye, 2026'da Dünya Bankası'nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak.

Maliye politikası ve para politikası ahenkli bir şekilde gidecek. Çünkü enflasyonla mücadele sadece para politikası üzerinden yürütülebilecek mücadele değil."