Bakan Az Önce Açıkladı! '100 Bin Liralık Tarla Senelik 100 TL'ye....'

Çiftçilere kiralanacak Hazine arazilerine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklamaları.

Bakan Az Önce Açıkladı! '100 Bin Liralık Tarla Senelik 100 TL'ye....'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın işbirliğinde yerli üretime katkı sağlama, ağaçlandırmanın arttırılması, hayvancılık, tıbbi, aromatik ve süs bitkilerinin yetiştirilmesine ilişkin yeni başlatılacak projelerle ilgili son dakika açıklamaları.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 64 şehirde çiftçilere kiralanacak 41.7 milyon metrekare hazine arazisinin kiralanmasına dair merak edilenlere değindi. Kurum'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

Bakan Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yerli üretimi artırmak için ağaçlandırma, hayvancılık ile tıbbi, aromatik ve süs bitkilerinin yetiştirilmesine ilişkin üç projeyle 64 ilde 41,7 milyon m² Hazine arazisini uygun koşullarla vatandaşlarımıza kiraya veriyoruz.Düzenleme ile çiftçilere sağlanan en büyük kolaylık, Hazine taşınmazlarının çok uygun bir bedelle, rayiç bedelin binde biri üzerinden kiraya verilmesidir. Örneğin değeri 100 bin lira olan bir tarlayı yıllık 100 lira üzerinden kiralıyoruz.Hazine taşınmazları üzerinde hayvancılık yatırımı yapmak isteyen vatandaşlarımıza 30 yıla kadar arazi desteği sağlıyoruz. Vatandaşlarımız, Hazine taşınmazlarının rayiç bedelinin yüzde 1'i üzerinden hesaplanacak yıllık bedel karşılığında bu destekten yararlanabilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA