Bakan Açıkladı: İş Kurmak İsteyenlere 50 Bin TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan girişimcilere kredi desteği müjdesi geldi. Bakan yaptığı açıklamada "KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak" dedi. İşte o açıklama.

Bakan Açıkladı: İş Kurmak İsteyenlere 50 Bin TL

50 bin TL kredi müjdesi.

KOSGEB'den yararlanmak isteyen girişimcilere yeni kredi programı hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 50 bin TL kredi müjdesi ve hibe desteklerinden bahsetti.

TechXtile Start-Up Challenge ile Bursa Textile Show Açılış Töreni' ne katılan Bakan  Varank burada önemli açıklamalarda bulundu. Varank yaptı. Bakan Varank burada yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe katma değerin artmasını önemsediklerini söyledi ve  bu alana yönelik çeşitli destekler sunduklarını ifade etti. 

50 BİN TL KREDİ MÜJDESİ

Bakan Varank, girişim sermayesi fonlarının hacmi ve kullanımını artıracak tedbirler de alacaklarına dikkati çekti ve girişimcilere verilecek desteklerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 50 bin liralık limit 70 bin liraya çıkacak. Kredinin teminatını ise Kredi Garanti Fonu verecek. Girişimcilerimiz sadece anapara ve çok cüzi miktarda bir faiz ödemesi yapmış olacak. Biz bu programla, girişimciler için önemli olan işletme sermayesine ek bir katkı sağlamayı hedefledik."

Ar-Ge ekosistemini daha iyi duruma getirmek için 17 yılda önemli adımlar atıldığını söyleyen Bakan Varank,  200 'den fazla üniversite bünyesinde bin 500'ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacının bu ekosistemin temel aktörleri olduğunu, niceliğin yanı sıra niteliği de daha üst basamaklara çıkarmak istediklerini ifade etti.

KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLAR BU SAYFADA >> TIKLA KATIL