Ayhan Erel Tek Tek Saydı 'İşsiz Gençlere İş Bulana Kadar Maaş, Asgari Ücret, EYT, 3600 Ek Gösterge ve Taşeron'

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirme ve çağrılarda bulundu. Asgari ücretten vergi alınmamalı diyen Erel, öğrencilerin KYK borçlarının ve sigorta borçlarının silinmesi gerektiğini, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Ayhan Erel Tek Tek Saydı 'İşsiz Gençlere İş Bulana Kadar Maaş, Asgari Ücret, EYT, 3600 Ek Gösterge ve Taşeron'

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirme ve çağrılarda bulundu. Asgari ücretten vergi alınmamalı diyen Erel, öğrencilerin KYK borçlarının ve sigorta borçlarının silinmesi gerektiğini, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Taşeron konusuna da dikkat çeken Erel, binlerce çalışanın Taşeron kadro sürecinde mağdur edildiğini bu süreçte mağdur edilen işçilerin seslerine kulak verilmesi gerektiğini belirtirken, ayrımsız kadro çağrısında bulundu.

EREL'İN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

  • ASGARİ ÜCRET

İYİ Partili Ayhan Erel:" Çalışan için asgari ücret ekmek, su , çocuğu için süt demek. Asgari ücretten vergi alınmamalıdır. Diğer çalışanların da asgari ücret olan kısmından vergi alınmamalıdır. Açlık sınırı 1943 TL'yi geçmeyen asgari ücretten vergi almak, adaletsizliktir, ayıptır, yazıktır."

  • 4B'Lİ PERSONEL SORUNLARI, ENGELLİ MAAŞLARI, GENÇ İŞSİZLER, KADRO BEKLEYEN UZMAN ÇAVUŞLAR

Sizin işe aldığınız ama bizim kardeşlerimiz 4B'li olarak belediyelerde çalışıyorlar. Onların kaderleri gelecek belediye başkanlarının iki dudağı arasında. 4B'li personelin çilesine , korkusuna bu bütçe son veriyor mu? Engelli kardeşlerimiz zor durumda, engelli maaşı veriliyorsa bakıcı maaşı verilmiyor. Buna son verilmeli, engelli istihdamına yönelik uygulamaları gündeme getiren uygulama lazım. Uzman çavuşlarımıza, onbaşılarımıza bir an önce kadro vermek zorundayız. Üniversiteyi bitirdiği halde torpili olmayan , işsiz olan gençler, artık evden annesi babası uyanmadan çıkıp, onlar uyuyunca geliyor. Onlardan harçlık istemekten utanıyor. Genç işsizlerimize iş buluncaya kadar vatandaşlık maaşı bağlamak bu bütçeyi hazırlayanların aklına gelmedi mi?"

  • EYT, 3600 EK GÖSTERGE, TAŞERON

Söz verdiğiniz halde 3600'e çıkarmayan bu bütçeye nasıl evet diyeceğiz, yine söz verdiğiniz halde saçma bir nedenle yüzde 70 kriterle hastanelerde taşeron olarak çalışanları niye kadroya almıyoruz. Hastanede çalışan temizlikçiler kadroya geçerken, mutfaktaki birisi geçmedi. Kamuda joker taşeron işçisi olarak tabir edilen işçiler var, bu insanların mağduriyetine son verelim. EYT var bir de, 750 bin kişi diyorsunuz, hiç öyle değil, emeklilikte yaşa takılanlara bir sorun, maaşı yüksek olan zaten istemiyor ki, 5 bin lira alan adam niye emekli olsun. Bu insanlar çocuklarına bir pantolon, et alma sevdasında. EYT'yi değerlendirirken, buna dikkat edin. Hali vakti yerinde olan insanların böyle bir problemi yok. Emekli olduğunda Alanya'ya , Almanya'ya seyahat edecek hali yok.