Asgari Ücretliler 'Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi' Müjdesi Bekliyor

Asgari ücretli çalışanların evlilik hayalleri zorlaşan hayat koşullarından dolayı günden güne dibe vuruyor. Artan beyaz eşya, mobilya fiyatlarının yanı sıra , kira ve fatura ücretlerinden dolayı bir çok genç evlilik hayalini ileri tarihlere ertelemek durumunda kalıyor. Asgari ücretli çalışan birisinin aileden bir destek almadan evlenmesi ise çok zor görünüyor. 2020 TL asgari ücretli çalışan bir kişi, 30 bin tl civarında bir kredi çekmesi durumunda bu kredinin aylık ödemeleri de göz önüne alındığında evini g

Asgari Ücretliler 'Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi' Müjdesi Bekliyor

Asgari Ücretliler 'Devlet Destekli Faizsiz Kredi' Müjdesi Bekliyor

Asgari ücretli çalışanların evlilik hayalleri zorlaşan hayat koşullarından dolayı günden güne dibe vuruyor. Artan beyaz eşya, mobilya fiyatlarının yanı sıra , kira ve fatura ücretlerinden dolayı bir çok genç evlilik hayalini ileri tarihlere ertelemek durumunda kalıyor. Asgari ücretli çalışan birisinin aileden bir destek almadan evlenmesi ise çok zor görünüyor. 2020 TL asgari ücretli çalışan bir kişi, 30 bin tl civarında bir kredi çekmesi durumunda bu kredinin aylık ödemeleri de göz önüne alındığında evini geçindirmek için ya ek iş yapmak durumunda kalacak, ya da eşinin de çalışması gerekecek.  Kredinin faizleri de ciddi manada can yakacak ölçülere gelebiliyor. 

MASRAFLAR VE AZALAN UMUTLAR

Büyükşehirlerde artan kira ücretlerinin yanı sıra ulaşım, elektrik, doğalgaz, iletişim, su fiyatlarının da artmasına ek olarak artan gıda ve temizlik ürünü fiyatları ev geçindirmek için çaba gösteren asgari ücretliyi kredi kartları ve yeni kredilere adeta mecbur bırakıyor. Hal böyle olunca asgari ücretliler için evlilik içerisinden çıkılmaz bir ekonomik kriz haline gelebiliyor. 


EVLENMEK İSTEYEN ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN FAİZSİZ KREDİ UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLİRSE...

Daha önce gençler için başlatılan evlilik hesabı uygulamasına benzer devlet destekleri ile evlilik sürecindeki asgari ücretlilerin desteklenmesini talep eden bir çok vatandaş Kamu Bülteni'nin twitter sayfasından konuya dair yaşadığı sıkıntıları direkt mesaj olarak atarak haber yapmamızı talep etti.  Haydar Yıldırım isimli bir takipçimiz, "Nişanlımla ne zaman evlilik konusunda paylaşımda bulunsak, istediğimiz hiç bir şeyi satın alamadığımızı ya da aldığımızda ciddi manada ekonomik sıkıntıya gireceğimizi görüyoruz. İstediklerimiz de abartılı şeyler değil, genel ihtiyaçlar. Mobilya fiyatları herkesin malumu. 250 TL'ye sandalye satılıyor. Her şeyden kısarak evlenmek istiyoruz fakat bir eve taşınmak istediğimizde dahi nakliye masrafları ve diğer masrafları göz önüne alırsanız karşınıza çok zorlayıcı bir manzara çıkabiliyor. Kira, depozit, faturaların üzerinize alınması , tabi bu süreçte ödenen paralar... Devlet destekli bir kredi paketi sunulsa ve bu kredinin ilk ödemeleri en azından evlenecek çiftlerin durumlarını düzelteceği zamana kadar ötelenebilse, eminim memleketimizin hayrına olacaktır. Sn. Cumhurbaşkanımız da evlilik ve 3 çocuk diyor. Fakat inanın gerçekten çok zor." ifadelerini kullandı.

HABER OLMASINI İSTEDİĞİNİZ KONULARI BİZE TWİTTER'DAN GÖNDERİN

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Günümüz şartlarında evlilik asgari ücretli için sizce kolay mı, yoksa aile desteği şart mı? Düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Gündeme gelmesini istediğiniz konuları Twitter sayfamızdan bize doğrudan mesaj atarak haberleştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Twitter sayfamıza katılım talebi göndermek için TIKLAYIN