Asgari Ücrete Erken Zam İçin Kritik Tarih

Asgari ücret zammı ile ilgili Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu" diye konuştu.

Asgari Ücrete Erken Zam İçin Kritik Tarih

Fahiş ürün zamlarının ardından milyonlarca vatandaşın gözü, asgari ücret miktarına gelecek zamda. 

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, önümüzdeki hafta içinde Bakan Selçuk ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve kapının 2 bin TL'den açılacağını söyledi.

DAYANMA GÜCÜ KALMADI

Asgari ücretli çalışan personellerin dayanma gücünün kalmadığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Atalay, “Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete erken zam için bakanlığa müracaat edeceklerini söyleyen Atalay, “Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerini geriye çekelim diyeceğiz. Asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz. 2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu. Çünkü baktığınız zaman erimeye ancak öyle rakam geliyor. Şimdi ben çıkıp ‘4 bin lira, 5 bin lira’ derim. Bir zamanki siyasetçiler gibi sendikalar da sallar. Sallamak kolay. Makul ve mantıklı şeyleri söyleyerek netice almak lazım. Yani afaki konuşmanın hiçbir anlamı yok. Geçen ziyaretimize DİSK başkanı ve heyeti geldi. Sonra arkamızdan yaptıkları açıklamada, ‘Türk-İş 2 bin liralık rakamı makul, katılıyoruz ve destek veriyoruz’ dediler. Onlara da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kamubulteni.com  |  Ankara