Asgari Ücret Zammı Öncesi Önemli Görüşme

2020 asgari ücret zammı öncesi 3 işçi sendikası dikkat çeken bir toplantı yaptı. Sendikalar, asgari ücretliden , işçiden alınan vergiler için önemli mesaj verdi.

Asgari Ücret Zammı Öncesi Önemli Görüşme

Asgari ücret zammı öncesi kritik toplantı yapıldı.

Aralık ayının ilk günlerinde başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi önemli bir gelişme yaşandı.  3 işçi sendikası bir görüşme yaptı ve asgari ücreti bu toplantıda görüştüler.

İŞÇİ KESİMİNİ MASADA TEMSİL EDECEKLER

Aralık 'ta yapılacak ve 2020 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği toplantıda işçi kesimi Türk İş , DİSK ve Hak İş tarafından temsil edilecek. Üç konfederasyon masada , yeni asgari ücret ve işçilerin özlük hakları ile taleplerini gündeme getirecek. 

KRİTİK TOPLANTI YAPILDI

3 işçi konfederasyonu , 2020 Asgari Ücret görüşmeleri öncesi önceki gün bir araya geldi. Konfederasyon yaptığı toplantıda gelir vergisindeki adaletsizliğin kaldırılmasını istedi ve bu yönde bir basın açıklaması yaptı. 

Öte yandna 3 sendika, temel tüketim mallarındaki Katma Değer Vegisi oranının da sıfıra çekilmesini istedi. 

Gelir vergisine baktığımızda yıllık geliri 18 bin TL 'ye kadar olan vatandaşlar yüzde 15 vergi dilimine giriyor ve bu dilimden vergi alınıyor. Gelirin 18 bini aşması durumunda ise vatandaşlar yüzde 20 'lik vergi dilimine giriyor. 2019 yılı Temmuz ayından sonra işçiler yüzde 20 'lik vergi dilimine girdi ve işçiler de memurlar da yüzde 20 'lik vergi veriyor. 

Bu adaletsizlik ve yüksek vergi alınması meselesini gör4üşmek üzere  Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile DİSK Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu bir toplantı yaparak ortak bir bildiri yayımladı.

Yayımlanan bildiri şu şekilde;

“Gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak çalışanlar lehine güncellenmelidir. Bütün ücretlerden asgari ücrete tekabül eden kısım vergiden muaf olmalıdır. Sonrasında ilk vergi basamağı için uygulanacak oran yüzde 10 olmalıdır. Gıda ve alkolsüz içecekler, eğitim, sağlık ile giyim ve ayakkabı grubu için indirimli vergi oranı daha da aşağıya çekilmelidir. İşçinin kendisi ve diğer aile fertleri için yapmak zorunda olduğu gıda, barınma, giyim, ısınma, elektrik, sağlık, eğitim gibi giderleri gelir vergisi matrahından mahsup edilmelidir. Bireysel doğalgaz, elektrik, su, ulaşım ve iletişim hizmetleri tüketiminden alınan KDV yüzde 1’e düşürülmelidir. Temel tüketim mallarından alınan KDV sıfırlanmalıdır.” Açıklamada ayrıca, “Adaletsiz vergi düzeninin değiştirilmesini, emekçilerin vergi yükü altında ezilmesine son verilmesini talep ediyoruz”

Öte yandan Türk İş , vergilerde adaletin sağlanması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı ve 85 klasör şeklinde bu imzaları AK Parti 'ye iletti. İki günde 765 binden fazla imza toplantı . 

ASGARİ ÜCRETE ZAM GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİ BU TOPLANTI ÖNEMLİ

2020 asgari ücret zammı görüşmelerine başlamasına haftalar kala bu görüşmenin olması önemli. Masada asgari ücretlileri temsil edecek sendikalar, bu görüşme sonrası masada da birlikte hareket ederse asgari ücrete tatmin edici bir zam gelebilir. 

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN