Asgari Ücret ve KİT Taşeronlarına Kadroda Kritik Gelişme !

Son dakika haberi: Asgari ücretlilerin Ekim-Kasım-Aralık ayı maaşları için ve KİT taşeronlarına kadro için kritik açıklama geldi.

Asgari Ücret ve KİT Taşeronlarına Kadroda Kritik Gelişme !

Devletin işverenlere destek amaçlı verdiği asgari geçim indirimi ödemeleri sona erdi. Ancak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kasım ve Aralık ayında da bu destek verilecek ve işçilerin maaşlarında bir değişiklik olmayacak.

Asgari ücrette meydana gelen artışla işçiler yüzde 15 'lik vergi diliminden 20 'lik dilime geçiş yapıyor. Bu da maaşlarda 100 liraya yakın bir düşüşe neden olmaktadır. İşçilerin maaşından bu düşüşün yapılmaması için devlet AGİ desteğini işverenlere vermektedir. Bu destek ile 20 ^lik dilime giren işçilerin maaşlarında düşüş olmuyor. 

Sabah Gazetesinden Faruk Erdem'in bugün kaleme aldığı haberinde, ilave Asgari Geçim İndirimi işçinin maaşına ekleniyor. AGİ'nin toplamı, işçiden kesilen gelir vergisinden fazla olmaz. Bu konuda yapılan düzenleme ile "Aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilir. Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgarî geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder" hükmü yürülüğe girdi ve maaşlarda bir değişiklik olmadı.

Bu düzenleme ile asgari ücretli çalışan 6 milyondan fazla işçinin Asgari Geçim İndirimi artırılarak maaşlara eklenecek. Buna göre bekar veya evli, eşi çalışan bir asgari ücretli çalışan, Ekim-Kasım ve Aralık dönemlerinde her ay 86.25 TL ilave asgari geçim indiriminden yararlanacak ve yıl boyunca aldığı maaş düşmeyecek. Böylece maaşının bin 603 liranın altına düşmesi önlenecek. Bu katkı olmasaydı işçinin eylül maaşı bin 566 TL, ekim, kasım ve aralık maaşı ise bin 516 TL'ye inecekti. Gelir vergisi dilimleri her yıl yeniden belirleniyor. Gelir vergisinin ilk dilimi yüzde 15'lik olan bölüm için alt limit 2018 için 14 bin 800 lira oldu.

ASGARİ ÜCRET ŞİMDİDEN 2 BİN TL OLSUN

Son zamlarla belleri iyice bükülen ve tabiri caizse hayatta kalmaya çalışan asgari ücretliler asgari ücretin şimdiden 2 bin TL olmasını istiyor.

KİT KADRO

Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesindeki kamu kuruluşlarında çalışmakta olan taşeron işçilerin beklediği kadro için geri sayım başladı. Hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yüklenicilerin çalıştırdıklarından, 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz çalışmış ve çalışmaya devam edenlere kadro yolu açılacak. Söz konusu düzenleme geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlandı ve KİT taşeronları kadro için sınava alınacak.

Asgari ücret ve taşeron haberleri kamubulteninde. Anlık takip etmek için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara