Asgari Ücret ve Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Hakkında Önemli Açıklama

Mahmut Arslan yaptığı açıklamada, "2019 yılında kamu sözleşmelerinin yapılacağını anımsatan Arslan, “Yaklaşık 200 bin kamu ve 1 milyon taşeron işçinin toplu sözleşmesi yapılacak " dedi. Arslan 'ın bu açıklaması taşerondan kadroya geçen işçileri heyecanlandırdı. Arslan açıklamasında asgari ücrete de değindi.

Asgari Ücret ve Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Hakkında Önemli Açıklama

Hak-İş Başkanı 'ndan kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili yeni bir açıklama geldi.

CHP'li heyetin Hak-İş Sendikası 'na yaptığı ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahmut Arslan, kadroya geçen taşeron işçilerin mağduriyetlerine değindi.

Arslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin ekonomide yaşadığı sorunlar toplumun her kesimini etkilediği gibi HAK-İŞ’i de etkilemektedir. Bu tür dönemlerde sendikal örgütlülüğün güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. Sendikal örgütlenme konusunda Türkiye belli bir yükselme göstermesine rağmen bugün geldiğimiz noktada işçilerin yüzde 12,8’i sendika üyesidir. Bu durumu çözülmesi gereken bir hedef olarak görüyoruz.”

SENDİKAL ÖRGÜT ÖNEMLİ

Toplu sözleşme düzeninin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Hak İş Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye’nin istikrarı için işsizlik oranlarının kabul edilebilir olan yüzde 5’ler seviyesine indirilmesi, kayıt dışının en azından OECD ortalaması olan yüzde 15’lere çekilmesi bizler için çok önemlidir. Kayıt dışı ve gelir adaletsizliğiyle mücadelede sendikal örgütlülük önemli bir etkendir” dedi.

EN BÜYÜK MAĞDUR İŞÇİLERDİR

Son aylarda gelen yüksek enflasyondan en çok işçilerin etkilendiğini söyleyen Arslan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız ile yaptığımız görüşmede acilen Üçlü Danışma Kurulu’nun toplantıya çağrılması talebinde bulunduk. İş Yasasına göre belli dönemlerde toplanması gereken Kurulun ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu dönemde toplanmasını ve sorunların masaya yatırılmasını istiyoruz. Hükümetimizin enflasyon konusundaki mücadelesini destekliyoruz. Çünkü enflasyonun en büyük mağduru işçilerdir. Enflasyonla mücadelede HAK-İŞ olarak istekli, arzulu ve kararlıyız.”

EMEKLİ AÇIKLAMASI

Kamu sözleşmelerinin önümüzdeki yıl yapılacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Arslan, “Yaklaşık 200 bin kamu ve 1 milyon taşeron işçinin toplu sözleşmesi yapılacak. Sözleşmeler yapılırken yüksek enflasyonun dikkate alınmasını, özellikle de işçi emeklilerinin yüksek enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki yüksek dalgalanma ve faiz üçlemi içinde asgari ücretin iyice ezildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonunda sendikal örgütlülüğün olduğu işletmelere vergi indiriminin yapılmasını talep ediyoruz. Özellikle işverenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılanları yeterli görmüyoruz. İşletmelerin üzerindeki vergi yükünün asgariye indirilmesini ve çalışanlara ciddi bir şekilde destek sağlanmasını istiyoruz.”

EN KISA ZAMANDA TOPLANACAK

Ekonomik Sosyal Konseyin uzun zamandır toplanmamasının büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Arslan, “Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. En kısa zamanda Konseyin toplanmasını, şu anda ve gelecekte yaşanabilecek sorunların masaya yatırılmasını talep ediyoruz” dedi.

TAŞERON VE ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER