Asgari Ücret İçin Flaş Teklif !

Asgari ücret için Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan dikkat çeken bir teklif geldi. Atalay yaptığı son dakika açıklamasında önemli ifadeler kullandı.

Asgari Ücret İçin Flaş Teklif !

Türk İş Konfederasyonu 'ndan asgari ücret hakkında önemli açıklama geldi.

Her yılın Aralık ayında başlayan asgari ücret tartışmaları ve pazarlığı bu yıl erken başladı. Türk İş 'ten yapılan son dakika açıklamasında, asgari ücreitn hemen 2 bin TL 'ye çıkarılması gerektiğine yer verildi. 

Rekor enflasyon, art arda gelen zamlar ve asgari ücretin düşüklüğü işçiyi çok zor durumda bıraktı. Zaten geçimde büyük sıkıntılar çeken işçilerin beli, art arda gelen zamlar ile adeta kırıldı. Ciddi şekilde geçim sıkıntısı çeken işçiler için Türk İş 'ten bir son dakika açıklaması geldi.

2019 YILI ASGARİ ÜCRET PAZARLIĞI ARALIK 'TA BAŞLAYACAK

Türk İş 'ten yapılan açıklamada, önümüzdeki Aralık ayında başlayacak olan Kingbetting asgari ücret pazarlığında, kapının 2 bin TL 'den açılması talep edildi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli 1603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın” ifadelerini kullandı.

2019 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı Aralık ayında belirlenecek. Uzun görüşmeler ve çetin pazarlıklar sonucu belirlenecek olan asgari ücret için Türk İş 'ten önemli bir çağrı gedi.

Türk İş Başkanı Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında, domatesin 5 lira, üzümün 7 lira olduğunu, 1.5 ay önce 22 lira olan yağın da şimdilerde 40 liraya çıktığını söyledi.  Atalay art arda gelen zamlara dikkatleri çekerek, "Burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz” dedi.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve taleplerinizi yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Kamubulteni.com | Ankara