Asgari Ücret 2020 Zammı Öncesi Kritik Rakam

2020 yılı asgari ücret görüşmelerine kısa süre kala hedef enflasyon hakkında açıklama geldi. Açıklamada enflasyon beklentisi düşürüldü.

Asgari Ücret 2020 Zammı Öncesi Kritik Rakam

2020 asgari ücret öncesi yeni rakam açıklaması.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için 1 aylık süre kaldı. Aralık ayının ilk haftasında komisyon toplanacak ve 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti tespit edecek. 

Merakla beklenen görüşmeler öncesi art arda açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal bugün bir açıklama yaptı. Uysal yaptığı açıkalmada 2019 enflasyon beklentisinin yüzde 12 seviyesine düşürüldüğünü söyledi. 2019 yılı enflasyon beklentisinin düşmesinin ardından 2020 yılı enflasyon beklentisi de düştü. 

2020 ENFLASYON TAHMİNLERİ

Merkez Bankası 'nın ve Yeni Ekonomi Planın 2020 enflasyon beklentileri şu şekilde;

Merkez Bankası: %8,2 (Enflasyon raporu-III)
Yeni Ekonomi Programı (YEP): 8,5

HEDEF ENFLASYONA GÖRE

Yeni Ekonomi Planı 'nda memur ve işçi maaşlarının hedef enflasyona göre zamlanacağı bildirilmişti.

ORAN DÜŞTÜ

Enflasyon beklentisinin düşmesi ile birlikte asgari ücret zam oranı beklentisi de düştü.  Enflasyon beklentisinin düşmesi nedeniyle asgari ücret zam beklentisi de düştü.

Hedef enflasyon yüzde 8.2 olarak açıklandı. Bu oranda bir asgari ücret zammı gelmesi durumunda 2020 yılında rakam 2181 TL  olacak.

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI İLE BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Ancak geçtiğimiz yıllara baktığımızda asgari ücretin , enflasyon rakamının üstünde zamlandığı görülüyor. Kesin bilgi önümüzdeki ay asgari ücret görüşmeleri başlayınca göreceğiz..

ASGARİ ÜCRET  HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN