Araç Sahiplerini Üzen Haber: Rekor Zam Geliyor

Araç sahiplerini üzen son dakika haberi geldi. Suudi Arabistan 'da akaryakıt üretim tesisine yapılan saldırı sonrası üretim durduruldu. Bu nedenle küresel piyasalarda benzin ile motorin ton fiyatına rekor zam yapıldı. Bu zam sonrası Türkiye 'de de akaryakıt pompa fiyatlarına zam geleceği bildirildi.

Araç Sahiplerini Üzen Haber: Rekor Zam Geliyor

Son dakika : Dev zam kapıda.

Suudi Arabistan 'da geçtiğimiz gün petrol tesisine bir saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen saldırı sonrası Suudi Arabistan, petrol üretimini durdurmak zorunda kaldığını duyurdu. Bu açıklama sonrası gözler petrol fiyatlarına çevrildi. 

Habertürk 'ün son dakika olarak verdiği haberine göre benzin ile motorin fiyatlarının bu olay sornası Türkiye 'de en az 30 kuruş civarında zamlanacağı bildirildi. 

TARİHİ YÜKSELİŞ

Akaryakıt üretim tesisine yapılan saldırı sonrası küresel piyasalarda benzin fiyatları tavan yaptı. Saldırı sonrası üretimin durdurulması nedeniyle benzinin ton fiyatı 584 dolar seviyesinden  648 dolar seviyesine ,  motorinin ton fiyatı ise 582 dolar seviyesinden 642 dolar seviyesine kadar yükeldi.

NE KADAR ZAM BEKLENİYOR?

Küresel petrol piyasasında yaşanan bu zammın ardından motorin ve benzin fiyatlarına tüm ülkelerde zam gelmeye başladı. Bu zamlardan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye 'de var. Türkiye 'de önümüzdeki günlerde benzine 37 kuruş , motorin litre fiyatına ise 38 kuruşluk bir zam yapılacağı bildirildi. 

Öte yandan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası 'ndan geçtiğimiz gün gelen açıklamada, akaryakıt fiyatlarında "eşel mobil"in tekrar devreye alınması için daha pompa satış rakamlarına yansıması gereken tahmini rakamlar olarak motorine 19 kuruş, benzine 35 kuruş ve otogaz LPG fiyatına ise 48 kuruşluk zam gelmesi halinde devreye gireceğini açıklamıştı.

DÜN ZAM GELMİŞTİ

Motorin litre fiyatlarına önceki gün gece saatlerinde 7 kuruşluk bir zam gelmişti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA