Araç Sahiplerine Önemli Uyarı! Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor - Kış Lastiği Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Türkiye Şoförleri ve Otomobilcileri Federasyonu Başkanı Apaydın, zorunlu kış lastiği uygulamasına 1 Aralık'ta başlanacağını kış lastiği konusunda sürücülerin kurallara riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Araç Sahiplerine Önemli Uyarı! Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor - Kış Lastiği Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Araç Sahiplerine Önemli Uyarı! Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor - Kış Lastiği Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Türkiye genelinde kış lastiği uygulamasına 1 Aralık'ta başlanıyor. Ticari ve uzun yol araçlarının yanı sıra şehirler arası yolculuk yapan araçların da kış lastiği takması zorunlu. Kış lastiğinin, kışın sert geçtiği yerlerde çok daha büyük öneme sahip olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yasalara uyulmaması halinde sürücülere ceza yazılacağını da hatırlattı.

Apaydın, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2017’de çıkardığı yasa ile 1 Aralık ile 1 Nisan arasındaki 4 aylık dönem içerisinde kış lastiği takmak zorunluğu getirildi. Kış lastiğini tüm ticari araçlar ve şehirler arası çalışan araçlar takmam zorunda. Bu lastiği takmayanlara da ceza yazılacak. Cezadan daha da önemlisi kışın sert geçtiği yerlerde aralık, ocak, şubat ve mart gibi aylarda bazı yerlerde don olayları ve buzlanmalar oluyor. Kış lastiğinin özelliği; tabanı yolu diğer lastiklere oranla daha çok tutuyor, yol emniyetini ve direksiyon hakimiyetini sağlıyor. Kış lastiği şoförler açısından çok büyük önem arz ediyor. Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu var ama kışın sert geçtiği yerlerde de özel vasıtaların da takmaları hayati önem açısından çok önemlidir. Isı derecesi 7 derecenin altına düşmeyen yerlerde ise uygulama valiliklere bırakılmıştır. Oradaki hava şartlarına göre valilik kararına göre bu lastikler takılıyor veya takılmadan araçlar seyir ediyor. Ne olursa olsun il dışına çıkacak olan sıcak iklimdeki araçlar dahi özel araç bile olsa kış lastiği takmak zorunda. Çünkü bu yolar sadece ticari araçlara değil, tüm araçlara açıktır." şeklinde konuştu.

Sürücülerin büyük çoğunluğu uygulamanın başlamasından hemen önce kış lastiklerini taktırmaya başlarken, kış lastiği fiyatlarının tanesi 250 liradan başlarken, 1000 liraya kadar çıkabiliyor. Bir lastiğin ömrü 60-70 bin kilometreye kadar çıkabiliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA