Araç Sahipleri Dikkat: Benzine Yeni Zam Geliyor

Son dakika haberi: Benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam geliyor. Uluslararası piyasada petrol fiyatları yükselişe geçti ve bu durum önümüzdeki günlerde pompaya zam olarak yansıyacak.

Araç Sahipleri Dikkat: Benzine Yeni Zam Geliyor

Son dakika haberi: Benzin fiyatlarına yine zam geliyor.

Türkiye 'de, akaryakıt fiyatlarında hesaplama yapılırken üç temel unsur ve veri göz önüne alınıyor. Brent petrol ve uluslar arası piyasalarda ürün fiyatı (motorin ve benzinin) ve dolar kuru. Bunlardaki artış, pompaya zam olarak yansıyor. Tersi durumda fiyatlar düşüşe geçiyor. Ancak son zamanlarda zam haberleri vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Son dönemde brent petrol ve uluslararası piyasalarda benzin fiyatını yukarı yönde  seyretmeye devam ediyor.  Dolar kurunda da yukarı doğru hareket gözleniyor.

Habertürk 'te son dakika olarak yayımlanan yazıya göre, uluslararası piyasalarda motorin fiyatı, ton başına 575 dolardan 630 dolar seviyesine çıktı.

Benzinin de ton fiyatı, 566 dolardan 593 dolar seviyesine yükseldi ve Brent petrol fiyatı da 67 doları aştı.

Bu gelişmeler, motorin ve benzinde zam baskısı oluşmaya başladı. Bu veriler göz önüne alındığında motorinde 24, benzinde 16 kuruşluk zam gündemde... Benzin fiyatı, en son hafta başında 27 kuruş artmıştı. Zammın, pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

BAŞVURUSU DEVAM EDEN KAMU PERSONELİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara